Overslaan en naar de inhoud gaan
Webinar - Op naar enkel tevreden klanten

Webinar - Op naar enkel tevreden klanten

Sales

Over het webinar:

In zijn webinar over tevreden klanten zal Xander je vertellen hoe je op een heel efficiënte manier de aankoopbehoefte van jouw klant kan achterhalen. We leren ons verkoopgesprek volledig opbouwen in functie van de unieke behoefte van de klant. We leren onze klant ‘lezen’, leren de juiste vragen te stellen en slagen er bovendien ook in om te presenteren op de manier de het best aansluit op de persoonlijkheid van onze klant.

We krijgen met andere woorden inzicht in het denkproces van de klant en kunnen onze manier van verkopen daar volledig op toespitsen. Na deze sessie weet jij hoe je met iedereen ‘connectie’ kan maken. Je krijgt inzicht om vertrouwen en samenwerking te laten ontstaan.

Niet vergeten: wie weet wat de klant wil, maakt altijd het verschil. 

Wie is Xander Pruvoost?

Xander Pruvoost heeft in zijn loopbaan al duizenden verkoopgesprekken gevoerd, ruim honderd salesopleidingen gevolgd en een veelvoud aan boeken en podcasts over sales en salestechnieken gelezen of gehoord. Eén constante ziet Xander altijd terugkomen: een focus op het product of die dienst, prijs en randfactoren. De visie van Xander is dat er pas een verschil kan gemaakt worden door het aanbieden van een unieke verkoopervaring!

Als zaakvoerder van Wind-Wijzer implementeert Xander sales trainingen en bijgevolg ook sales technieken waarbij de klant en zijn behoeften centraal staan. Vanuit die aanpak gaan we meer en makkelijker verkopen!

www.wind-wijzer.be

Gerelateerde artikels

Customer journey: van prospect tot klant en ambassadeur
Sales
- Jarno De Smet
Customer journey: van prospect tot klant en ambassadeur
Michael Humblet over sales
Sales
- Phebe D'hondt
"Het probleem is vaak niet het aantal deals, wel het aantal leads"
Webinar: Salesmindset, verkoop heeft niets met zelfvertrouwen of charisma te maken
Sales
- Mathias Lamiroy
Webinar - Salesmindset: verkoop heeft niets met zelfvertrouwen of charisma te maken

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden