Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Echte gesprekken met echte mensen. Daarvoor staat Overondernemers.be. Het is onze missie om ondernemers in Vlaanderen samen te brengen in een community om authentiek te netwerken, te sparren en (elkaar) te inspireren. Het doel? Duurzame relaties opbouwen met de leden en zij ook onderling met elkaar. Zo creëert elke ondernemer een sterk netwerk om zich heen en kan hij deel uitmaken van een community met gelijkgestemde collega-ondernemers.

Voor wie?

Overondernemers.be richt zich specifiek naar zaakvoerders van eenmanszaken en kmo's in Vlaanderen, de sector maakt helemaal niet uit. Omdat zij als ondernemer voor dezelfde uitdagingen staan en in hun eigen professionele omgeving niet altijd het nodige klankbord vinden. We zijn er voor iedere ondernemer die wil inspireren en geïnspireerd wil worden, die op zoek is naar kwaliteit en diepgang. Niemand zou alleen moeten ondernemen.

Geen netwerkorganisatie, maar een community

De markt van netwerkorganisatie en -events is behoorlijk verzadigd. Dat snappen we. En toch zagen we nog een opportuniteit: een echte community voor ondernemers, waar de mens achter het bedrijf écht centraal staat. Een groep gepassioneerde ondernemers met een groeimindset, die willen inspireren en geïnspireerd willen worden. Waar ze elkaar kunnen ontmoeten en een klankbord voor elkaar kunnen zijn. Waar ze échte gesprekken met échte mensen kunnen hebben.

Wij krijgen ongelofelijk veel energie van gedreven mensen samenbrengen die begrijpen dat netwerken niet hetzelfde is als verkopen. Netwerken is aan jezelf werken, bijleren, persoonlijke verhalen vertellen. Voelen dat je niet alleen onderneemt. En dan, als het vertrouwen er is, ontstaan de mooiste kruisbestuivingen. ​

Als jij dit ook zo aanvoelt, dan is Overondernemers.be iets voor jou.

Gestart door Phebe D'hondt als platform voor ondernemersverhalen

Phebe D'hondt, founder

"Overondernemers.be was oorspronkelijk een contentplatform waarop ik ondernemers interviewde en hun verhaal uitschreef. Het eerste verhaal verscheen in november 2018. Ondernemers konden ook gastblogs publiceren om hun kennis te delen en aan hun naambekendheid te werken. Na zes maanden organiseerde ik een eerste netwerkevenement en bracht ik ondernemers samen rond het thema 'werken met werknemers'.

Een achttal events later kwamen 80 ondernemers speeddaten in Gent en ik dacht: nu ben ik vertrokken! Twee weken later sloeg Covid-19 toe … Tijd dus om mezelf heruit te vinden. In de zomer van 2020 maakte ik de volledige sprong naar het ondernemerschap met Overondernemers.be én mijn activiteit als personal branding coach. Ik lanceerde toen ook het lidmaatschap, want ik had de voorbije twee jaren het communitygevoel echt gemist. En zo geschiedde. De ambitie? Overondernemers.be als gevestigde waarde op de markt zetten als warme community voor gelijkgestemde ondernemers in Vlaanderen."

Reno De Roeck werd co-founder in november 2022

Sinds november 2022 slaan Phebe D'hondt en Reno De Roeck de handen in elkaar. Met dezelfde visie en drive willen ze Overondernemers.be uitbouwen tot een netwerkorganisatie die er staat. Ze ontmoetten elkaar een aantal keer in verschillende contexten en al snel werd het duidelijk Reno met dezelfde ambitie als Phebe rondliep. Samenwerken was een volgende logische stap. Waar Phebe vooral het marketingluik voor haar rekening neemt, staat Reno in voor de praktische organisatie van de events. De overige aspecten van de werking nemen ze samen op zich.

Eens kennismaken? Via onze pagina over het lidmaatschap kan je met ons beiden een korte call inplannen!

Leer ons alvast wat beter kennen ...

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden