Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Echte gesprekken met echte mensen. Daarvoor staat Overondernemers.be. Het is de missie van founder Phebe D'hondt om ondernemers in West- en Oost-Vlaanderen samen te brengen in een community waar ze authentiek kunnen netwerken, sparren en (elkaar) inspireren. Hoe? Door ontmoetingen, verbinding en inspiratie te faciliteren. Het doel? Dat leden duurzame relaties kunnen opbouwen met elkaar en een sterk persoonlijk netwerk van gelijkgestemde ondernemers om zich heen kunnen creëren.

Voor wie?

Overondernemers.be richt zich specifiek naar zaakvoerders met 0 tot 50 medewerkers in West- en Oost-Vlaanderen, de sector maakt helemaal niet uit. Omdat zij als ondernemer voor dezelfde uitdagingen staan en in hun eigen professionele omgeving niet altijd het nodige klankbord vinden.

Overondernemers.be is er voor iedere ondernemer die wil inspireren en geïnspireerd wil worden, die op zoek is naar kwaliteit en diepgang. En die uiteraard zijn netwerk wil vergroten. Want niemand zou alleen moeten ondernemen.

Geen netwerkorganisatie, maar een community

De markt van netwerkorganisaties en -events is behoorlijk verzadigd. Dat snap ik. En toch zag ik nog een opportuniteit: een inspirerende netwerkcommunity voor ondernemers, waar de mens achter het bedrijf écht centraal staat. Een groep gepassioneerde ondernemers met een groeimindset, die willen inspireren en geïnspireerd worden. Die gewoon zichzelf willen en kunnen zijn op elke bijeenkomst. Waar ze elkaar kunnen ontmoeten en een klankbord voor elkaar kunnen zijn. Waar ze échte gesprekken met échte mensen kunnen hebben.

Ik krijg ongelofelijk veel energie van gedreven mensen samenbrengen die begrijpen dat netwerken niet hetzelfde is als verkopen. Netwerken is aan jezelf werken, bijleren, persoonlijke verhalen vertellen. Voelen dat je niet alleen onderneemt. En dan, als het vertrouwen er is, ontstaan de mooiste kruisbestuivingen. ​

Als jij dit ook zo aanvoelt, dan is Overondernemers.be iets voor jou.

Gestart door Phebe D'hondt als platform voor ondernemersverhalen

Phebe D'hondt, founder

"Overondernemers.be was oorspronkelijk een contentplatform waarop ik ondernemers interviewde en hun verhaal uitschreef. Het eerste verhaal verscheen in november 2018. Ondernemers konden ook gastblogs publiceren om hun kennis te delen en aan hun naambekendheid te werken. Na zes maanden organiseerde ik een eerste netwerkevenement en bracht ik ondernemers samen rond het thema 'werken met werknemers'.

Een achttal events later kwamen 80 ondernemers speeddaten in Gent en ik dacht: nu ben ik vertrokken! Twee weken later sloeg Covid-19 toe … Tijd dus om mezelf te heruitvinden. In de zomer van 2021maakte ik de volledige sprong naar het ondernemerschap met Overondernemers.be én mijn activiteit als personal branding coach. Ik lanceerde toen ook het lidmaatschap, want ik had de voorbije twee jaren dat communitygevoel echt gemist. En zo geschiedde. De ambitie? Overondernemers.be als gevestigde waarde op de markt zetten als warme netwerkcommunity voor gelijkgestemde ondernemers in West- en Oost-Vlaanderen."

Ondertussen telt de community meer dan 60 leden

In het najaar van 2021 lanceerde Phebe een ledenwerking en focust ze op verbindende netwerkevenementen voor ondernemers met doorgaans 0 tot 20 medewerkers, veelal (maar niet uitsluitend) B2B-dienstverleners.

Een lidmaatschap bestaat uit enkele inbegrepen evenementen, voordelige tarieven voor betalende evenementen, toegang tot de online ledencommunity én een portie zichtbaarheid via het magazine, de website en een ledenvideo waarvoor elk lid wordt uitgenodigd.

Eens kennismaken?

Bekijk hier meer info over het lidmaatschap of ontdek onze netwerkkalender. Steeds welkom op één van onze vrijblijvende infosessies! Graag eerst even persoonlijk afstemmen? Plan dan een kennismakingsgesprek met Phebe in of mail naar phebe@overondernemers.be:

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden