Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Echte gesprekken met echte mensen. Daarvoor staat Overondernemers.be. Het is onze missie om ondernemers in West- en Oost-Vlaanderen samen te brengen om authentiek te netwerken, te sparren en (elkaar) te inspireren. Het doel? Duurzame relaties opbouwen met de leden en zij ook onderling met elkaar. Zo creëert elke ondernemer een sterk netwerk om zich heen.

Voor wie?

Overondernemers.be richt zich specifiek naar zaakvoerders van eenmanszaken en kmo's in Vlaanderen. Omdat zij voor dezelfde uitdagingen staan en in hun eigen professionele omgeving niet altijd het nodige klankbord vinden. We zijn er voor iedere ondernemer die wil inspireren en geïnspireerd wil worden. Niemand zou alleen moeten ondernemen.

Eén van de zovele netwerkorganisaties …

Klopt! De koek is groot genoeg, toch? Door zelf heel veel te netwerken en van verschillende concepten te proeven, zagen we nog een opportuniteit: een netwerkorganisatie waar de mens achter de ondernemer écht centraal staat. Een groep ondernemers die ondernemen vanuit passie en een drang naar vrijheid, die openstaan om altijd bij te leren en die graag zelf hun kennis en visie delen.

Wij krijgen ongelofelijk veel energie van gedreven mensen samenbrengen die begrijpen dat netwerken niet hetzelfde is als verkopen. Netwerken is aan jezelf werken, bijleren, inspireren en geïnspireerd worden. Voelen dat je niet alleen onderneemt. En dan, als het vertrouwen er is, ontstaan de mooiste kruisbestuivingen. ​

Als jij dit ook zo aanvoelt, dan is Overondernemers.be iets voor jou.

Het verhaal en de gezichten achter Overondernemers.be

Phebe D'hondt, founder

"Overondernemers.be was oorspronkelijk een contentplatform waarop ik ondernemers interviewde en hun verhaal uitschreef. Het eerste verhaal verscheen in november 2018. Ondernemers konden ook gastblogs publiceren om hun kennis te delen en aan hun naambekendheid te werken. Na zes maanden organiseerde ik binnen dat format het eerste netwerkevenement en bracht ik ondernemers samen rond het thema 'werken met werknemers'.

Een achttal events later kwamen 80 ondernemers speeddaten in Gent en ik dacht: nu ben ik vertrokken! Twee weken later sloeg Covid-19 toe … Tijd dus om mezelf heruit te vinden. In de zomer van 2020 maakte ik de volledige sprong naar het ondernemerschap en lanceerde ik het lidmaatschap, want ik had de voorbije twee jaren het communitygevoel echt gemist. En zo geschiedde. De ambitie? Van Overondernemers.be een gevestigde waarde als netwerkorganisatie maken voor gelijkgestemde ondernemers in Vlaanderen."

Vanaf november 2022 slaan Phebe D'hondt en Reno De Roeck de handen in elkaar. Met dezelfde visie en drive willen ze Overondernemers.be uitbouwen tot een netwerkorganisatie die er staat. Ze ontmoetten elkaar een aantal keer in verschillende contexten en al snel werd het duidelijk Reno met dezelfde ambitie als Phebe rondliep. Samenwerken was een volgende logische stap. Off we go!

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden