Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Echte gesprekken met echte mensen. Daarvoor staat Overondernemers.be. Het is de missie van founder Phebe D'hondt om ondernemers in West- en Oost-Vlaanderen samen te brengen in een community waar ze authentiek kunnen netwerken, sparren en (elkaar) inspireren. Hoe? Door ontmoetingen, verbinding en inspiratie te faciliteren. Het doel? Dat leden duurzame relaties kunnen opbouwen met elkaar en een sterk persoonlijk netwerk van gelijkgestemde ondernemers om zich heen kunnen creëren.

Voor wie?

Overondernemers.be richt zich specifiek naar zaakvoerders met 0 tot 50 medewerkers in West- en Oost-Vlaanderen, de sector maakt helemaal niet uit. Omdat zij als ondernemer voor dezelfde uitdagingen staan en in hun eigen professionele omgeving niet altijd het nodige klankbord vinden. We zijn er voor iedere ondernemer die wil inspireren en geïnspireerd wil worden, die op zoek is naar kwaliteit en diepgang. En die uiteraard zijn netwerk wil vergroten. Want niemand zou alleen moeten ondernemen.

Geen netwerkorganisatie, maar een community

De markt van netwerkorganisaties en -events is behoorlijk verzadigd. Dat snappen we. En toch zagen we nog een opportuniteit: een inspirerende netwerkcommunity voor ondernemers, waar de mens achter het bedrijf écht centraal staat. Een groep gepassioneerde ondernemers met een groeimindset, die willen inspireren en geïnspireerd worden. Die gewoon zichzelf willen en kunnen zijn op elke bijeenkomst. Waar ze elkaar kunnen ontmoeten en een klankbord voor elkaar kunnen zijn. Waar ze échte gesprekken met échte mensen kunnen hebben.

Wij krijgen ongelofelijk veel energie van gedreven mensen samenbrengen die begrijpen dat netwerken niet hetzelfde is als verkopen. Netwerken is aan jezelf werken, bijleren, persoonlijke verhalen vertellen. Voelen dat je niet alleen onderneemt. En dan, als het vertrouwen er is, ontstaan de mooiste kruisbestuivingen. ​

Als jij dit ook zo aanvoelt, dan is Overondernemers.be iets voor jou.

Gestart door Phebe D'hondt als platform voor ondernemersverhalen

Phebe D'hondt, founder

"Overondernemers.be was oorspronkelijk een contentplatform waarop ik ondernemers interviewde en hun verhaal uitschreef. Het eerste verhaal verscheen in november 2018. Ondernemers konden ook gastblogs publiceren om hun kennis te delen en aan hun naambekendheid te werken. Na zes maanden organiseerde ik een eerste netwerkevenement en bracht ik ondernemers samen rond het thema 'werken met werknemers'.

Een achttal events later kwamen 80 ondernemers speeddaten in Gent en ik dacht: nu ben ik vertrokken! Twee weken later sloeg Covid-19 toe … Tijd dus om mezelf te heruitvinden. In de zomer van 2020 maakte ik de volledige sprong naar het ondernemerschap met Overondernemers.be én mijn activiteit als personal branding coach. Ik lanceerde toen ook het lidmaatschap, want ik had de voorbije twee jaren dat communitygevoel echt gemist. En zo geschiedde. De ambitie? Overondernemers.be als gevestigde waarde op de markt zetten als warme netwerkcommunity voor gelijkgestemde ondernemers in West- en Oost-Vlaanderen."

Reno De Roeck bouwde een jaar lang mee

Van eind 2022 tot eind 2023 bundelde Phebe de krachten met de al even jonge en gedreven ondernemer Reno De Roeck. Dezelfde visie op netwerken bracht hen samen. Een jaar lang bouwde Reno hard mee om van Overondernemers.be een netwerkcommunity te maken die er staat. Het resultaat was een enorme professionalisering, een prachtig magazineformat en tot in de puntjes georganiseerde events.

Eind 2023 werd duidelijk dat de ambities nog steeds gedeeld waren, maar dat die geografisch wat verschilden. Reno bouwt vanaf 2024 een gelijkaardige community uit in de provincie Antwerpen. Het wordt een eigen initiatief, geïnspireerd door Overondernemers.be maar met een eigen touch en nieuwe originele concepten. Beide organisaties zijn nauw met elkaar verbonden: best practices en ervaringen worden geregeld onderling uitgewisseld om de ondernemers en leden nóg beter te kunnen helpen.

Op naar de 100 leden!

In 2024 ligt de focus op dezelfde kwaliteit blijven bieden en nog meer persoonlijke dienstverlening te voorzien. We lanceren De Hulplijn om vragen aan te stellen of een buddy te zoeken, we gaan events op uitnodiging organiseren voor specifieke subgroepen binnen onze leden en we zetten initiatieven op om de persoonlijke connectie en de funfactor nog wat te verhogen.

Daarnaast is het doel duidelijk: 100 leden ... Een verdubbeling, dus. We gaan ervoor! Doe jij mee?

Eens kennismaken?

Bekijk hier meer info over het lidmaatschap of ontdek onze netwerkkalender. Steeds welkom op één van onze vrijblijvende infosessies! Graag eerst even persoonlijk afstemmen? Plan dan een kennismakingsgesprek met Phebe in:

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden