Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Enthousiasme, betrokkenheid, ontmoeten. Daarvoor staat Overondernemers.be. Het is mijn missie om ondernemers in West- en Oost-Vlaanderen samen te brengen om authentiek te netwerken, te sparren en te inspireren. Het doel? Duurzame relaties opbouwen met de leden en zij ook onderling met elkaar. Zo ontstaan de mooiste samenwerkingen.

Voor wie?

Overondernemers.be richt zich specifiek naar zaakvoerders van eenmanszaken en kmo's tot 30 medewerkers in West- en Oost-Vlaanderen. Omdat zij voor dezelfde uitdagingen staan en in hun eigen professionele omgeving niet altijd het nodige klankbord vinden. Niemand zou alleen moeten ondernemen.

Ook niet-leden zijn welkom op (de meeste) events. Als lid geniet je uiteraard een aantal mooie voordelen.

Eén van de zovele netwerkorganisaties …

Klopt! De koek is groot genoeg, toch? Door zelf heel veel te netwerken en van verschillende concepten te proeven, zag ik nog een opportuniteit: een netwerkorganisatie waar de mens achter de ondernemer écht centraal staat. Een groep ondernemers die ondernemen vanuit passie en een drang naar vrijheid, die openstaan om altijd bij te leren en die graag zelf hun kennis en visie delen. Bij Overondernemers.be werken leden tegelijk aan hun netwerk én hun personal brand.

Ik krijg ongelofelijk veel energie van gedreven mensen samenbrengen die begrijpen dat netwerken niet hetzelfde is als verkopen. Netwerken is aan jezelf werken, bijleren, inspireren en geïnspireerd worden. Voelen dat je niet alleen onderneemt. En dan, als het vertrouwen er is, ontstaan de mooiste kruisbestuivingen. ​

Als jij dit ook zo aanvoelt, dan is Overondernemers.be iets voor jou.

Het verhaal achter Overondernemers.be

Ik was 24 toen ik mijn eerste netwerkevenement bezocht als vertaler in loondienst. Quasi meteen na mijn opleiding ging ik bij een vertaalbureau aan de slag, op het moment dat het werd overgenomen. Samen met de zaakvoerder (Maarten Debie, één van de leden en ondertussen ook mijn vriend) bouwde ik het vertaalbureau mee uit tot een communicatiebureau en schoolde ik me bij tot copywriter. Ik kreeg zin om meer te schrijven én iets te doen met de mooie verhalen die ik hoorde op netwerkevenementen. Dat was in de zomer van 2018.

Overondernemers.be was oorspronkelijk een contentplatform waarop ik ondernemers interviewde en hun verhaal uitschreef. Het eerste verhaal verscheen in november 2018. Ondernemers konden ook gastblogs publiceren om hun kennis te delen en aan hun naambekendheid te werken. Na zes maanden organiseerde ik binnen dat format het eerste netwerkevenement en bracht ik ondernemers samen rond het thema 'werken met werknemers'.

Een achttal events later kwamen 80 ondernemers speeddaten in Gent en ik dacht: nu ben ik vertrokken! Twee weken later sloeg Covid-19 toe … Ondertussen werkte ik nog 4/5e in loondienst en probeerde ik daar zoveel mogelijk te ondersteunen, terwijl mijn eigen bedrijf 'op zijn gat lag'. Tijd dus om mezelf heruit te vinden. In de zomer van 2020 maakte ik de volledige sprong naar het ondernemerschap en ontstond het lidmaatschap in mijn hoofd, want ik had de voorbije twee jaren het communitygevoel echt gemist. En zo geschiedde. Het lidmaatschap werd in september 2020 gelanceerd en twee maanden later telden we twintig leden. De ambitie? Tegen eind 2022 honderd leden en daarna blijven groeien. Ik wil van Overondernemers.be als netwerkorganisatie een gevestigde waarde maken in West- en Oost-Vlaanderen.

PS: naast oprichter van deze netwerkorganisatie ben ik ook personal branding mentor voor dezelfde doelgroep als die van Overondernemers.be. Neem hier gerust een kijkje.

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden