Ontdek alle netwerkevenementen in 2021!

ONTDEKKEN
Mindset
 • 28 december
 • 2019
 • 2 minuten om te lezen
 • Phebe D'hondt

Wat een jaar en wat een vooruitzichten


Auteur: Phebe D'hondt (26) van Overondernemers.be en www.phebedhondt.be

Het voelt een beetje alsof het leven in 2019 voor mij pas écht begonnen is. Ik deed iets waar ik eigenlijk nog nooit over had nagedacht: een btw-nummer aanvragen. Wat voor mij aanvankelijk een leuke hobby leek, zagen andere ondernemers al snel als een volwaardig bedrijf. En toen een eerste potentiële, betalende klant zich aanbood, ging de bal aan het rollen.

 

Wat een jaar

In 2019 ben ik echt volwassen geworden. Begrijp ik de wereld beter. Omdat het ondernemerschap een weerspiegeling is van hoe de wereld in elkaar zit. Vraag en aanbod, gevoeligheden, successen en tegenslagen. Ik heb dit jaar als een spons beleefd, ik heb zoveel in mij opgenomen en meer geleerd dan de 25 jaar van mijn leven daarvoor.
 
Overondernemers.be is voorlopig 'slechts' een bijberoep, maar het voelt zo goed dat ik het tempo zelf kan bepalen. Gecontroleerd groeien. De tijd nemen om na te denken waar ik naartoe wil. Werken aan mijn personal brand, gepassioneerd raken door personal branding en beslissen om ook andere ondernemers hiermee te helpen. Dat is wat ik vanaf 2020 wil doen, naast Overondernemers.be verder uitbouwen.
 
Ik ben zo gelukkig als ik terugkijk naar het voorbije jaar, ook al zijn er best wat traantjes gevloeid. Als copywriter in hoofdberoep en beheerder van een ondernemersplatform in bijberoep stoppen de deadlines nooit. Af en toe spoelen ze als een tsunami over me heen en wil ik het liefst onder een steen kruipen tot de storm is gaan liggen. Ik heb meerdere keren gepanikeerd en af en toe een fractie van een seconde gedacht dat ik ermee wilde stoppen, maar ik ben wel niet iemand die daar lang kan bij stilstaan. Meestal geef ik mezelf 24 uur om daarna weer met herwonnen moed verder te doen en me door de berg werk te worstelen. Ook dat hoort er gewoon bij.
 

 

Wat een vooruitzichten

Ik heb nog heel veel ideeën voor Overondernemers.be. Maar net zoals iedereen heb ik maar twee handen en slechts vierentwintig uur per dag. Begin 2020 stap ik alvast over naar 4/5e om meer tijd te creëren voor al die ideeën en ambities.
 
In 2020 wil ik vooral meer tijd maken voor mezelf. Ik sport graag, maar te weinig naar mijn zin. Als ik niet even hard kan sporten als dat ik werk en als ik daar niet even ambitieus in kan zijn, dan ben ik uit evenwicht. En dat is de voorbije maanden heel vaak zo geweest. Ik wil het beste uit mijn bedrijf halen, maar ook uit mezelf. Een sterk lichaam creëren en misschien ooit wel aan een wedstrijd deelnemen. Ik ben soms meer in de wolken als ik een nieuwe techniek onder de knie heb (ik doe CrossFit), dan dat ik een nieuwe mijlpaal bereik met mijn bedrijf, zo belangrijk is het voor mij.
 
2020 wordt ook het jaar van mijn eerste eigen huis, in een heel rustig dorpje met mooie verzichten. Ik kan niet wachten om te ontsnappen aan mijn drukke agenda in alle rust. In maart is het zover.
 
2019 is een allesbepalend jaar geweest. Ik heb heel veel geleerd, over de wereld, maar zeker ook over mezelf. Ik heb mijn grenzen opgezocht en meerdere keren gevonden, maar het was het waard. Let's rock 2020.
 

Gerelateerde artikels


Mindset
 • 512
 • 3 minuten
Durf in het diepe te duiken
Starters
 • 427
 • 3 minuten
Ik krijg het niet op papier
Mindset
 • 236
 • 3 minuten
Vind jouw ikigai en leef een gelukkig leven
Mindset
 • 350
 • 3 minuten
Een succesvol bedrijf begint bij jezelf