Overslaan en naar de inhoud gaan
Evy Heyse ondernemersverhaal

“Plant geen bomen in het wilde weg, maar focus”

Inspirerend

Ondernemer: Evy Heyse van Coachtree

Evy Heyse coacht ambitieuze ondernemers naar meer veerkracht. Hierbij focust ze vooral op stressmanagement, energie en gezondheid. Hoe Coachtree ontstond en wat Evy's visie op coaching is, lees of hoor je hier.

Bekijk de video, beluister de podcast - of lees het artikel onder de video.

Dag Evy, wie ben jij?

Met Coachtree zet ik mijn visie in de wereld, namelijk dat de ondernemer die goed voor zichzelf zorgt ook de juiste beslissingen kan nemen. Ik ben zelf opgegroeid in een ondernemersgezin en heb altijd gezien wat hard werken is. Vandaag neem ik daar zeker dingen van mee, maar ik heb ook gemerkt dat er niet over zelfzorg en stress werd gepraat. Toch hebben veel ondernemers daar nood aan. Als coach breng ik inzichten en veranderingen op het vlak van mindset, als klankbord ben ik graag een vertrouwenspersoon voor persoonlijke groei. Ik wil vooral bereiken dat de ondernemer dicht bij zichzelf blijft.

Met welke vraag komen je coachees tot bij jou?

De ondernemers die naar mij komen zijn vaak moe, leeg, ervaren weinig energie. Het zijn gedreven en gepassioneerde ondernemers die altijd drukbezet zijn. Hierdoor ervaren ze vaak te veel prikkels. Ik wil hen doen inzien dat ze zichzelf als belangrijkste prioriteit moeten zien. Ze komen dus niet met businessvragen, wel met persoonlijke uitdagingen: hun relatie, voeding, beweging, maar vooral, chronische stress.

Misschien even een kanttekening: stress kan ook positief zijn. Acute stress zegt je lichaam dat het actie moet ondernemen en overleven. Onze genen zijn helaas traag geëvolueerd, waardoor ons brein nog altijd op dezelfde manier op moderne stress reageert. Hierdoor ontstaat chronische stress. Ik werk daarom voornamelijk rond energie: wat geeft en wat vreet er energie? En hoe kan je dit gaan optimaliseren?

Je hebt sinologie gestudeerd en houdt ervan kennis op te doen en up-to-date te houden. Hoe doe je dat? En herken je de valkuil om je te blijven verdiepen alvorens met je kennis naar buiten te komen?

Ja, dat is zeker een valkuil, want ik ben wel wat perfectionistisch. Maar, practice what you preach … Ik volg dus opleidingen en congressen rond thema’s die mij interesseren en prikkelen, maar doe vervolgens mijn best om die opgedane kennis op een verstaanbare manier te brengen.

Wat is op dit moment je grootste uitdaging als ondernemer?

Het was in het begin een grote uitdaging om mezelf ‘ondernemer’ te noemen, maar nu ben ik er wel van overtuigd dat ik dat ben. Een ondernemer is iemand met een visie, die dankzij zijn expertise zijn klanten naar een hoger niveau tilt.

Daarnaast is kiezen ook een uitdaging voor mij. Er zijn zoveel interessante dingen. Het is als ondernemer belangrijk om je niet te laten afleiden door anderen en geen stuurloos projectiel te worden. Plant geen bomen in het wilde weg, zodat je je pad kan blijven zien. Vanuit die visie is de naam Coachtree trouwens ontstaan.

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

Dat je dagelijks met je passie kan bezig zijn en alles zelf kan kiezen. Dat je je verhaal kan laten zien en daar mensen mee kan aantrekken. En dat je mooie relaties kan opbouwen.

Gerelateerde artikels

Bavo Verstraeten Opdrachten.be
Inspirerend
- Bavo Verstraeten
"Je bent kapitein en matroos"
Lid in de kijker Johan Van Parys
Inspirerend
- Johan Van Parys
"Groeien kan alleen door te investeren in persoonlijke ontwikkeling"
Drie ondernemers slaan handen in elkaar voor Coup de Feu in Deerlijk
Inspirerend
- Phebe D'hondt
Drie ondernemers slaan handen in elkaar

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden