Overslaan en naar de inhoud gaan
Delphine

“Altijd werken aan mezelf is mijn sleutel tot succes”

Inspirerend

Ondernemer: Delphine Desmet van Verzekeringskantoor Johan Desmet 

Delphine Desmet is dochter van Johan Desmet en staat sinds kort aan het roer van Verzekeringskantoor Johan Desmet. Jawel, ze nam de fakkel recent van haar vader over. Een grote stap in haar jonge ondernemersverhaal. Luister/lees even mee … 

Bekijk de video, beluister de podcast - of lees het artikel onder de video. 

Delphine, waarvoor staat Verzekeringskantoor Johan Desmet in Zulte? 

Wij zijn een verzekeringsmakelaar dat zich vooral richt naar kmo’s met 0 tot 50 werknemers, maar we zijn er ook voor de particulier. Onze core business is verzekeringsportefeuilles nakijken en beheren, waarbij we steeds op zoek gaan bij verschillende maatschappijen naar de beste oplossingen voor correcte prijzen. We spitsen ons toe op diverse sectoren en houden van een grote verscheidenheid, want zo houden we onze visie open en kunnen we steeds blijven bijleren. 

Jij bent ‘dochter van’, hoe is het voor jou om het roer over te nemen? 

Toch wel een uitdaging! Ik denk dat de fakkel overnemen in een familiebedrijf een grotere emotionele uitdaging is dan als dat in een andere context zou gebeuren. Het is een evenwichtsoefening en het was wat aftoetsen met de medewerkers, maar ik krijg zeer positieve feedback van hen. Mijn vader is nu officieel met pensioen; ik ben er klaar voor! 

Heb je altijd al geweten dat je je vader wilde opvolgen? 

Ik zei vroeger altijd dat ik niet zoals mijn vader wilde worden (lacht). Ik heb marketing gestudeerd, maar kwam toch in het bedrijf terecht toen twee medewerksters met zwangerschapsverlof waren. Toen we aankondigden dat ik mijn vader zou opvolgen, ging dat er bij de meeste klanten vlot in. Bij andere klanten heeft mijn vader mij moeten introduceren. Gelukkig zijn veel van onze klanten ook familiebedrijven waar het niet abnormaal is dat de leiding van vader of moeder op dochter of zoon wordt doorgegeven, dus veel van hen maken hetzelfde mee. 

Wat vind jij het leukste aan ondernemen?  

Dat het nooit stopt en dat er altijd iets nieuws te beleven of te ontdekken valt. Kortom, er zijn altijd mogelijkheden. 

Hoe zie jij de toekomst van jullie kantoor? 

Eerst en vooral wil ik het roer gewoon graag goed overnemen. Dat is mijlpaal één. Daarna wil ik nog meer inzetten op onze onafhankelijkheid: de markt continu screenen om de juiste oplossingen te kunnen aanbieden. Tot slot staat verder groeien en nog meer digitaliseren bovenaan mijn lijstje. Privé hoop ik toch een betere balans tussen werk en privé te vinden. 

Die balans tussen werk en privé, heeft dat volgens jou te maken met het feit dat je een vrouwelijke ondernemer bent? Of hoe ervaar je dat? 

Onze sector is inderdaad nog steeds veel meer een mannenwereld, maar ik zie wel dat dat aan het veranderen is. Het valt wel op dat, wanneer het wat technischer wordt, klanten onder de indruk zijn dat ik er iets over weet. Terwijl dat toch wel normaal zou moeten zijn? En ja, ik geloof ook wel dat het voor vrouwen veel moeilijker is om een goede work-life balance te vinden. 

Welke tip geef je graag mee aan collega-ondernemers? 

Stel de dingen altijd in vraag en blijf aan jezelf werken. Waar nodig, laat je voldoende begeleiden. Ik ben daar zelf ook bewust mee bezig en overleg vaak met collega-ondernemers, een coach of andere vertrouwelingen in mijn omgeving. 

Waarom ben je lid geworden van Overondernemers.be? 

Eerst en vooral omwille van jouw gedrevenheid en de manier waarop jij dingen aanpakt, Phebe. Daarnaast is de organisatie gewoon ook leuk en vernieuwend. Je kan er bij Overondernemers.be altijd van op aan dat de evenementen anders zullen zijn dan de traditionele netwerkactiviteiten, en dat spreekt mij aan. 

Gerelateerde artikels

Conny Vandendriessche Overondernemers.be
Inspirerend
- Phebe D'hondt
"Relativeringsvermogen, durf en wat gezonde naïviteit zijn mijn sleutels tot succes"
Nic Vermaut
Inspirerend
- Phebe D'hondt
“Strategie heeft invloed op alle knopjes in je bedrijf, niet enkel op marketing en sales”
Mu'bart Bart Lippens
Inspirerend
- Bart Lippens
"Mijn unieke toets is mijn handelsmerk"

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden