Overslaan en naar de inhoud gaan
Jeroen De Wit Teamleader

“Ook een individuele sporter die over de meet komt, heeft een heel team achter zich”

Inspirerend

Teamleader, gekend van het Work Smarter event, is dé tool die CRM, project management en facturatie samenbrengt en ondertussen drie versies op de markt heeft: Focus voor de kmo, Orbit voor agencies en Vectera voor accountants. Al meer dan 15.000 klanten gaven hun vertrouwen aan het snelgroeiende bedrijf van Jeroen De Wit. Hoe het hem de voorbije 12 jaar is vergaan en welke uitdagingen op zijn pad kwamen, daar gaan we openhartig over in gesprek.

Jeroen, wat jij de voorbije jaren hebt verwezenlijkt, is best indrukwekkend. Vertel, waar begint dat verhaal precies?

In 2008 mocht ik me de allereerste student-ondernemer van Gent noemen. Met enkele studiegenoten startte ik een webbureau, net op het moment dat we een verschuiving naar de cloud begonnen op te merken. Ontwikkelen in de cloud werd toen mogelijk, wat uitdagend was maar ook enorm vernieuwend. Rond diezelfde periode speelden we met het idee om een softwarepakket voor ondernemers aan te bieden dat hen zou ondersteunen tussen het moment dat de klant intekent, tot het moment dat de factuur wordt betaald. En zo zijn we dus gestart met Teamleader. Amper twee jaar later haalden we één miljoen euro kapitaal op dat we investeerden in verdere ontwikkeling. Op vandaag bedienen we meer dan 15.000 klanten, waarvan 4000 agencies die soms tot wel 1000 medewerkers hebben.

Teamleader is dus jouw eerste werkervaring. Hoe is dat?

Dat biedt natuurlijk voordelen, want ik ben zonder vooroordelen van een wit blad kunnen vertrekken. Ik onderneem vooral op gevoel en leg de nodige ratio aan de dag wanneer dat noodzakelijk is. En uiteraard, als je zo jong begint te ondernemen, dan ben je veel vrijer. Je hebt immers nog geen lening af te betalen, woont misschien nog thuis, er zijn nog geen kinderen …

Herinner je je nog het moment dat die eerste klant ja zei?

Absoluut. De studies waren voorbij en in de eerste maand daarna, juli 2012, haalden we onze eerste betalende klant aan boord: WineWise. Meteen een hele mooie referentie, dus. Vanaf dat moment haalden we elke maand minstens één nieuwe klant binnen, waar ik echt heel fier op was.

En dan die eerste werknemer? Hoe heb je dat beleefd?

Mijn team is behoorlijk organisch gegroeid. Ik was indertijd zelf voortdurend op de baan om potentiële klanten te bezoeken, en had dus te weinig tijd om te prospecteren en nieuwe leads te vinden. We deden wel aan online marketing, maar contacten werden door mijn drukke agenda niet voldoende snel opgevolgd. Nochtans blijkt duidelijk dat hoe sneller je een lead opbelt, hoe meer kans op slagen. Benny was mijn eerste medewerker als inside sales, en hij is na al die jaren nog steeds bij ons aan de slag.

We kunnen bij Teamleader best wel spreken van een enorm snelle groei. Jullie team telt ondertussen een tweehonderdtal medewerkers en er is ook een kantoor in Amsterdam. Was het een rollercoaster?

We hebben als mens de neiging om de moeilijkere of minder goede momenten snel te vergeten of alles te verbloemen, maar het was inderdaad niet eenvoudig en dat is het nog steeds niet. Als je met mensen werkt, dan weet je dat er elke dag situaties zullen zijn die de aandacht vragen en moeten krijgen. Een bedrijf zomaar even opschalen is dus niet evident.

Als jonge organisatie waren we in het begin nog op zoek naar onze identiteit. Er was wel al snel een cultuur, maar die is nog impliciet. Het vraagt dus tijd om maturiteit op te bouwen en die cultuur expliciet te maken, zodat je weet dat het goed komt wanneer je er zelf niet bij bent of bijvoorbeeld het aanwerven delegeert.

Ook beslissen over wat voor talent je wil binnentrekken, is niet eenvoudig. Wil je jong talent dat nog mee kan groeien, of wil je liever talent met veel ervaring die jou kan behoeden voor een aantal valkuilen zodat je nog sneller kan groeien? Ik blijf aanwerven heel moeilijk vinden. Op amper een drietal gesprekken moet je beslissen of je met die persoon een duurzame relatie wil opbouwen. Ik kan ondertussen wel zeggen dat je er door ervaring beter in wordt. Het helpt mij ook enorm dat ik een HR-team heb die het procesmatiger aanpakt en deze taak op zich neemt.

Is het voor jou als zaakvoerder nog mogelijk om al je kandidaten en medewerkers te kennen?

Ja en nee. Bij Teamleader focussen we enorm op onze hiring managers: zij zitten in de drivers’ seat voor rekrutering en selectie. Als we iemand zoeken die rechtstreeks aan mij zal rapporteren, dan ben ik natuurlijk ook betrokken partij bij het proces. Ik sta er ook op dat ik elke nieuwe medewerker zo snel mogelijk ontmoet.

Dus mijn medewerkers, die ken ik wel. Als ik iemand in de gang kruis, weet ik perfect in welk team die persoon werkt en wat hij binnen Teamleader doet. Of ik alle namen even goed kan onthouden, dat is soms een grotere uitdaging, dat geef ik toe.

Een korte afstand tussen mij en alle medewerkers vind ik trouwens heel belangrijk. Ik heb een team van 25 leidinggevenden met wie ik regelmatig samenzit. Zo kan ik iedereen in de organisatie heel snel bereiken.

Wat is volgens jou essentieel als je een team wil uitbouwen?

Zet vooral in op diversiteit en complementariteit. Weet je, veel ondernemers praten over de ‘cultural fit’, maar verwarren dit soms met de ‘social fit’. Het gaat er niet om dat je jezelf met iemand wel een pint ziet gaan pakken op café, maar wel dat de waarden van het bedrijf stroken met de identiteit van de kandidaat. Dát is cultural fit. Je hoeft niet met iedereen op de werkvloer bevriend te zijn om toch een sterk team te vormen.

Ik hoor in jouw verhaal heel vaak de woorden ‘snel groeien’. Waarom ligt de focus zo hard op die groei en die snelheid?

Als ondernemer is het mijn grootste schrik om ingehaald te worden. Wie denkt dat hij niet ingehaald kan worden, moet dringend in de spiegel kijken. Technologie evolueert enorm snel, dus ik geloof echt dat elk team en elke business door een disruptieve speler verstoord kan worden. Snel gaan en vernieuwing omarmen, is belangrijk. Wanneer er drie mensen achterna worden gezeten door een beer, wie haalt het dan? Juist, de snelste loper.

Is het soms ‘lonely at the top’?

Er zijn zeker al momenten geweest in mijn ondernemerschap waar ik daar volmondig ja op zou hebben geantwoord. Gelukkig heb ik ondertussen al heel wat ervaring en een netwerk in mijn rugzak, en heb ik vooral de kracht ontdekt van een team. Als leider maak je ook deel uit van dat team en mag je vertrouwen op andere mensen. Als CEO is het mijn grootste angst dat ik in mijn eentje wakker zou liggen van uitdagingen, maar gelukkig weet ik dat andere mensen ook wakker liggen van diezelfde uitdagingen en dat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Waar lig je soms wakker van?

Van de verantwoordelijkheid die ik heb als werkgever voor al die medewerkers, en uiteraard ook voor de bedrijfscontinuïteit van onze klanten. Teamleader verwerkt op jaarbasis een facturatiestroom van zo’n 14 miljard euro, dus daar mag eigenlijk niets fout lopen.

Welke gelijkenissen zie jij tussen ondernemen en topsport?

Er zijn heel wat elementen die in beide terugkomen: de juiste attitude, discipline ontwikkelen, nieuwsgierig zijn, vallen en opstaan … In de sport zie je een individuele sporter over de meet komen, maar ook daar zit dan weer een heel team achter. Ik sport zelf trouwens ook heel graag, dat geeft mij rust en hoewel het inspannend is, brengt het mij ook ontspanning. Ik hou wel van die fysieke vermoeidheid.

Je hebt een razendsnel ondernemersparcours afgelegd, dat uiteraard nog niet ten einde is. Kan jij nog veel bijleren?

Absoluut. Het is niet omdat wij met 200 mensen zijn  dat ik niets meer kan bijleren van een organisatie met 20 mensen. Ik vertoef heel graag in het gezelschap van anderen en geloof heel sterk dat je buiten moet komen, want uit elke ontmoeting kan je iets leren. Die nieuwsgierigheid aanhouden, helpt je om vooruit te blijven gaan.

Sta je genoeg stil bij je succes? Vier je dat?

Ik geloof heel sterk in genieten van een ‘winning path’: een aaneenschakeling van kleine, bereikbare doelen. Met ons team vieren we best veel en erkenning wordt ook geuit. Of ik mezelf veel schouderklopjes geef, is iets anders. De lat ligt behoorlijk hoog voor mezelf. Ik haal vooral energie uit het succes van anderen.

Heel erg bedankt om jouw verhaal met ons te delen, Jeroen. Veel succes met de verdere uitbouw van Teamleader én jouw eigen ondernemersverhaal!

Ben jij erbij op 6 juni op Work Smarter in Gent?

Teamleader inspireert binnenkort voor de 9e keer met hun gigantische evenement in ’t Kuipke in Gent: Work Smarter! Op dit toonaangevende netwerk- en inspiratie-evenement worden honderden bezoekers en tientallen boeiende sprekers zoals onder andere Jan Verlinden van Ritchie, Isaac Diepenhorst van Bol.com en Fly van Kamp Waes verwacht. Koop nu je ticket via onderstaande knop. Tot dan!

Gerelateerde artikels

Sylvie Vandewalle
Inspirerend
- Sylvie Vandewalle
"Het maakt mij gelukkig dat er meer bewustwording komt"
Francis
Inspirerend
- Francis De Bruyne
“Breng altijd je cashflow in kaart”
Dirk De Clercq BEELDRIJK
Inspirerend
- Dirk De Clercq
"Je sluit 1 deurtje en er gaan er 2 weer open"

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden