Ontdek alle netwerkevenementen tijdens de zomer en het najaar!

ONTDEKKEN
Starters
 • 23 july
 • 2019
 • 3 minuten om te lezen
 • Phebe D'hondt

Ik zal nooit gedaan hebben met werken


Auteur: Phebe D'hondt (25) van Overondernemers.be en www.phebedhondt.be

 

Het prille ondernemerschap, ik vind het heerlijk. Ook al werk ik momenteel nog voltijds, toch voel ik al een vorm van vrijheid door naast mijn vaste job te kunnen doen wat ik wil, voortdurend nieuwe mensen te ontmoeten en mijn eigen ideeën te kunnen uitwerken. Dat ik daarnaast ook nog steeds veel kan sporten en tijd kan maken voor vrienden en familie is mooi meegenomen, maar het is niet altijd evident.

 

Overvolle agenda

Soms is mijn agenda gewoon té vol. Punt. Enkele weken geleden nog overviel er mij een stresske. Ik deed mijn online agenda open, waar ik ook de afspraken van mijn vriend zie, en ik voelde een strop rond mijn keel. Het was te veel. Allebei verschillende seminaries, netwerkevenementen, vergaderingen... Veel vrije tijd of quality time blijft er soms niet over. En het feit dat we nog tussen twee aparte woningen schipperen, maak het er niet gemakkelijker op.
 

 

Een beetje gevangen en toch vrij

Overondernemers.be combineer ik voorlopig nog met een 40-urenweek bij Accolade. Op zich niet erg, want het lukt me momenteel nog om alles rond te krijgen en ik doe mijn job als copywriter/vertaler heel erg graag. Het is bij en dankzij Accolade dat ik de ondernemersmicrobe te pakken kreeg, want ook daar krijg ik veel vrijheid en mag ik mee beslissingen nemen. Ik kreeg de kans om me bij te scholen tot copywriter en om in een netwerkvereniging toe te treden als gezicht van het bedrijf. Bovendien werken we in een zeer levendig business center, dus ik word dagelijks omringd door de meest gepassioneerde ondernemers van wie ik ondertussen al zoveel heb geleerd. In de twee jaar dat ik op de arbeidsmarkt actief ben, evolueerde ik zelf van net afgestudeerde twintiger die pas kwam 'piepen' tot een spons vol informatie met een duidelijke richting en ambitie.
 
Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik krijg de beste ideeën, terwijl ik aan het werk ben overdag en dan frustreert het me soms dat ik er op dat moment niks mee kan doen. Hoewel ik heel veel vrijheid krijg op het werk om af en toe ook eens een afspraak voor mezelf ertussen te nemen, ben ik niet iemand die hiervan zal profiteren. Ik ben plichtbewust en vind dat ik word betaald om te presteren. Dat mijn gedachten dan soms alle kanten opschieten, geeft mij wel een klein schuldgevoel. Dus ja, ik voel me soms wat 'gevangen' in mijn vaste job en dat is volgens mij wat heel veel prille starters tijdens de overgang naar zelfstandig in hoofdberoep meemaken. Vanaf januari 2020 stap ik dan wel over naar 4/5e (spannend!).
 

 

Boeiend leven

Nee, ik zal nooit gedaan hebben met werken, maar ik krijg er zoveel van terug. De interessante mensen die ik bijna dagelijks ontmoet en de plaatsen waar ik kom, het geeft me tonnen energie. Dit is waarom ik doe wat ik doe.  Ik heb nog alle financiële veiligheid én creatieve vrijheid en dat is wat voor mij voorlopig het beste werkt. Ik moet wel wat gas bijgeven als ik vanaf januari een dag per week moet compenseren, maar ik kom er wel. Trust the process, denk ik elke dag, want na elke kleine tegenslag of een 'nee', krijg ik heel vaak ook snel een 'ja'. Die kleine successen vier ik dan ook onopgemerkt in mijn hoofd en motiveren me om te blijven geloven in mezelf en mijn bedrijf.
 
Ben jij starter en herken je jezelf hierin? Hoe pak jij je uitdagingen aan?
 
 

Gerelateerde artikels


Starters
 • 553
 • 5 minuten
Phebe, hoe combineer jij alles?
Starters
 • 451
 • 3 minuten
Ik heb elke dag een beetje schrik
Starters
 • 261
 • 3 minuten
Ik krijg het niet op papier
Starters
 • 211
 • 3 minuten
Laat een idee groeien en maak lawaai