Overslaan en naar de inhoud gaan
Jennifer

“Fouten (durven) maken hoort er gewoon bij”

Inspirerend

Ondernemer: Jennifer Bolzinger van Goldfingers Trainings 

Jennifer Bolzinger richtte Goldfingers Trainings op in 2017. Althans, toen was het nog Goldfingers Translations. Meteen na haar vertalersopleiding werd Jennifer zelfstandig vertaler en al snel kwam de vraag of ze ook een taaltraining kon geven. Dat beviel haar zo sterk, dat het ondertussen haar core business is geworden. Na een rebranding was Goldfingers Trainings geboren. 

Bekijk de video, beluister de podcast - of lees het artikel onder de video.

Jennifer, in welke talen bied jij taaltrainingen aan? 

Het begon met Frans, want dat is mijn moedertaal. Na een tijdje begon ik ook taaltrainingen in het Nederlands te geven. Mijn ouders zijn namelijk expats en ik ben opgegroeid in Knokke. Op dit moment komen er ook heel wat aanvragen voor Spaans, Duits, Italiaans en soms ook exotischere talen. Daarom bouw ik momenteel een team uit van anderstalige trainers om ook aan die behoefte te kunnen voldoen. Sinds juni 2021 ben ik ook nog eens dienstverlener van de kmo-portefeuille, ook weer een mijlpaal om af te vinken. Het zijn dus leuke, spannende tijden voor mij! 

Er is veel vraag naar talenkennis op de arbeidsmarkt. Voel je dit ook in jouw business en wie krijg je vooral over de vloer? 

Inderdaad, in het begin kreeg ik vooral profielen uit de bouwsector over de vloer. En dan voornamelijk zaakvoerders die hun Frans wilden verbeteren om ook met anderstalige klanten te kunnen spreken en offertes te kunnen opmaken. Later kwamen ook hun medewerkers langs, zodat ook zij met anderstalige klanten zouden kunnen communiceren. Ondertussen kan ik mijn publiek wat ruimer omschrijven als zelfstandigen en kleine kmo’s die vooral willen inzetten op een persoonlijke service. En daarvoor is talenkennis natuurlijk heel belangrijk. 

Hoelang duurt een zo’n coachingtraject gemiddeld? 

Wij werken heel sterk op maat, dus het hangt echt af van het niveau waarmee ze starten, hoe snel ze bijleren en hoe ambitieus ze zijn. Een opleiding kan gaan van een eenmalige workshop over zakelijk taalgebruik tot een traject van zes maanden of langer. 

Vanwaar komt de naam Goldfingers eigenlijk? 

De naam is een knipoog naar mijn vader. Die had als zelfstandige in de bouw gouden vingers en kon alles. Ik noemde hem altijd Goldfingers en hij nam dat over in zijn bedrijfsnaam. Nu, mijn vader is dus Franstalig en voor zijn klanten bekte die naam niet zo goed. Dus nam ik hem over, want ook ik streef excellentie in mijn vak na en wil een hoge kwaliteit bieden. 

Wat zijn je ambities met Goldfingers Trainings? 

Ik heb momenteel een kantoor in onze woning in Beernem*, maar dat is slechts groot genoeg voor één persoon en ik zou mijn privé graag wat meer gescheiden houden. Ik wil bovendien een locatie waar ook plaats is voor mijn co-trainers. Dus dat is mijn volgende project … 

*Op het moment van de publicatie van dit artikel is Jennifer reeds verhuisd met Goldfingers Translations naar een nieuwe locatie in Knokke. 

Wat vind je het leukste aan ondernemen? 

Dat ik constant bijleer! Ik dacht altijd dat ik gewoon taaltrainer ben, maar ik ben ondernemer. Dus ik ben ook HR-verantwoordelijke, marketeer, verkoper … Je leert als ondernemer zoveel rollen spelen en dat vind ik enorm boeiend. Daarom is netwerken voor mij ook zo belangrijk: ik hou ervan om bij te leren van andere ondernemers. De uitdaging waar ik nu voor sta, zijn de juiste trainers vinden die passen bij Goldfingers Trainings. Ik hoop hiervoor ook een klankbord te kunnen vinden bij ondernemers die deze uitdaging zelf al hebben doorgemaakt. 

Welke tip geef je graag mee aan andere ondernemers? 

Het is oké om fouten te maken, meer nog, het is zelfs belangrijk om fouten te maken. Mijn leuze is: be brave enough to suck at something new. Als je geen fouten maakt, kan je niets bijleren. En geloof mij, fouten maken is voor mij echt moeilijk, maar ik heb geleerd me erover te zetten (lacht)

Waarom besloot je om lid te worden bij Overondernemers.be? 

Ik ben actief in meerdere netwerkorganisaties, maar je kan nooit genoeg mensen kennen. Ondernemen kan bovendien soms eenzaam zijn en ik vind het belangrijk om tot een groep te behoren van ondernemers die elkaar helpen en dingen gunnen. Dat dat dan een groep kan zijn die nog aan het groeien is en ik dus mee kan groeien, is leuk meegenomen.   

Gerelateerde artikels

Algemene Schilderwerken Stefan Verplanken
Inspirerend
- Stefan Verplanken
"Al 30 jaar passie voor schilderen"
Hannes Desmedt Wineblend
Inspirerend
- Hannes Desmedt
"Ik wilde bij de top horen"
Delphine
Inspirerend
- Delphine Desmet
“Altijd werken aan mezelf is mijn sleutel tot succes”

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden