Overslaan en naar de inhoud gaan
Stijn Strosse ondernemersverhaal

"Durf je potentieel te laten zien"

Inspirerend

Ondernemer: Stijn Strosse van Mindmoving

Stijn Strosse is mental coach en brengt ondernemers en atleten bewust mentaal in beweging, zodat zij zowel professioneel als privé kunnen groeien. Na jaren in het onderwijs kreeg Stijn de kans om collega’s te begeleiden, wat hem tot coaching heeft geleid. Van zijn passie maakte hij zijn beroep: Mindmoving was geboren. Lees of luister even mee …

Bekijk de video, beluister de podcast - of lees het artikel onder de video.

Stijn, mensen bewust mentaal in beweging zetten, wat betekent dat voor jou?

Ik wil ondernemers en atleten helpen om zichzelf in vraag te stellen en hen bewust te doen worden van zaken of patronen die zich professioneel of privé voordoen. Bewuster in het leven staan, geeft je de kracht om evolutie en verandering te implementeren in hoe je bent en wat je doet.

Wat is jouw achtergrond?

Ik kom uit het onderwijs. In mijn laatste jaren mocht ik studenten en beginnende alsook meer ervaren leerkrachten begeleiden. Ik vond dat zodanig interessant dat ik opleidingen over coaching begon te volgen en van mijn passie mijn job heb gemaakt. Ondertussen ben ik 2 jaar zelfstandig bezig.

Hoe heb je die eerste 2 jaar beleefd?

Het was een boeiende, maar soms verwarrende reis. Je wordt ondernemer omdat je een bepaalde passie hebt, maar er komt daarnaast nog heel wat meer bij kijken: cijfers, plannen, marketing, sales, structuren inbouwen … Dat was voor mij echt vallen en opstaan, en ik ben er nog steeds in aan het groeien.

Wie zijn je ideale klanten? Met welke vraag komen zij naar jou?

Bij de ondernemers kan ik 3 types onderscheiden. Het eerste type is het spoor wat bijster, wordt opgeslokt door te veel werk en prikkels. Ze hebben hun stressniveau niet onder controle. Met hen werk ik vooral aan stress-, focus- en energiemanagement.

Het tweede type zit in een persoonlijke of professionele transitie en hebben tijdelijk nood aan ondersteuning. Ik help hen dan nadenken over de juiste richting en hoe ze daar kunnen geraken. We focussen op wat goed gaat en wat nog beter kan.

Tot slot is er de ondernemer die al heel goed bezig is en die een extern klankbord zoekt dat hen kan uitdagen om nog meer uit zichzelf en hun onderneming te halen. Ze zijn heel vaak op zoek naar: what’s next?

Naast ondernemers begeleid ik ook atleten. Daar zetten we vooral in op mentale trainingen, zodat zij mentaal scherp kunnen blijven tijdens hun voorbereidingsfase en wedstrijden. Ik heb zelf altijd actief gesport en aan triatlon gedaan, én ik heb een passie voor wielrennen. Kortom, ik ben de sport blijven volgen en nu achtervolgt de sport mij. Ik heb gemerkt dat er op trainingen ook nood is aan een mentaal tegengewicht voor de fysieke inspanning en daar kan ik een oplossing voor bieden.

Ondernemen is topsport, zeggen ze weleens. Waar ligt het raakvlak tussen ondernemen en topsport?

Ik zie tal van overeenkomsten tussen beide: het belang van efficiënt en doelgericht werken, de juiste hulpbronnen aanwenden, de lat die hoog ligt en die je niet kan laten zakken of je concullega loopt ermee weg, efficiënt omgaan met je energie, doel- en taakgericht werken … Dus ja, ondernemen is echt wel topsport.

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

Ik krijg energie van mensen zien groeien, vooruitgaan en onbewust potentieel herkennen en gebruiken. Ook wanneer mensen mij het vertrouwen schenken om samen te werken, daar kan ik echt trots op zijn. En uiteraard, wanneer een klant een doel bereikt waar we samen aan gewerkt hebben, dan geniet ik mee. Weliswaar vanop de achtergrond; ik hoef hiervoor niet publiekelijk bedankt te worden, ik sta niet zo graag in de spotlights.

Wat is de grootste uitdaging voor jou als ondernemer?

Zoals ik eerder al zei: er komt veel meer bij kijken als ondernemer. Dus al die extra zaken zijn voor mij best een uitdaging: businessplan, marketingplan, financieel plan … Ik probeer dan ook een netwerk om mij heen uit te bouwen met mensen die al die dingen beter kunnen dan ik.

Anderzijds is het wel leuk om te merken dat al die facetten van ondernemen veel creativiteit vraagt. Momenteel ben ik een aantal mentale workshops aan het uitwerken en daar kan ik dan mijn creatief ei wel in kwijt.

Wat heb je de voorbije 2 jaar al geleerd dat je graag met ons wil delen?

Plaats jezelf als ondernemer nooit lager dan andere, meer ervaren ondernemers. Ervaring is één ding, maar je tanden ergens in zetten en je potentieel laten zien, is minstens even veel waard.

Durf ook te dromen en te springen. Zet door als je ergens in gelooft. En durf hulp te vragen voor de dingen die je zelf minder goed kan!

Merci, Stijn!

Gerelateerde artikels

Mario Verhulst WISL
Inspirerend
- Mario Verhulst
"Ondernemen is durven springen"
Inge Huylebroeck ondernemersverhaal
Inspirerend
- Inge Huylebroeck
"Je bedrijf staat of valt met vertrouwen in je team"
Pascal Heyse Munkhaven Cottage Garden
Inspirerend
- Pascal Heyse
"Het is mijn ambitie om gewoon elke dag gelukkig te zijn"

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden