Overslaan en naar de inhoud gaan
Nathalie Remmerie Consellt Deal!

"De enige weg is rechtdoor"

Inspirerend

Ondernemer: Nathalie Remmerie (46) van Consellt en Deal!

De meeste mensen die de sprong wagen naar het ondernemerschap laten vaak een zeer comfortabele positie achter zich. Bij mij was dat niet anders. Ik had mezelf opgewerkt tot Commercieel Directeur van rekruteringskantoor Accent, maar ik wilde zo graag iets van mezelf. Dus dat deed ik.

Ik ben altijd al in de HR-sector actief geweest. Na mijn stage bij Search & Selection mocht ik er meteen aan de slag als recruiter. Zaakvoerder Frans Claerhout is een inspirerend persoon waar ik best veel van geleerd heb. Een mooie start van mijn carrière, maar ik botste al snel tegen mijn plafond aan. Daarom nam ik naast mijn kerntaken ook andere projecten aan, zoals een website bouwen. Dat heeft me bloed, zweet, tranen en ettelijke uren aan opleidingen gekost, maar zo hield ik mezelf gemotiveerd. Toch haalde ik daar al snel geen voldoening meer uit.

Zodra ik voel dat ik tegen mijn plafond aanbots, zoek ik naar zijprojecten of nieuwe uitdagingen. Wanneer ik ergens geen voldoening uithaal, is voor mij de kous af.

Ik waagde het erop bij Accent Interim in Oudenaarde, waarvoor ik het derde kantoor heb opgestart in 1997. Anderhalf jaar later opende ik het eerste kantoor voor bedienden in Gent, een formule die een succes bleek te zijn. Negen maanden later werd ik Regiomanager van Oost-Vlaanderen, daarna van West-Vlaanderen. Ik groeide door tot Commercieel Directeur ‘white collar’ België. Ik bleef uiteindelijk dertien jaar bij Accent.
Toen er veranderingen op til waren binnen het bedrijf waar ik me niet in kon vinden, wilde ik vertrekken. Hoewel ik Philip Cracco en Conny Vandendriessche als mijn mentoren en grote voorbeelden beschouwde, had ik het gevoel dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Accent had op dat moment een klein dienstenchequebedrijf overgenomen in Hasselt, waarvoor ik carte blanche kreeg. Ik richtte Home Maid op, een high-end dienstenchequebedrijf. Na twee jaar was het nieuwe er voor mij af en had ik ondertussen ondervonden dat ik op lange termijn niet gemotiveerd zou blijven binnen de dienstenchequesector. Dat betekende voor mij het einde van mijn verhaal binnen The House of HR, de groep waartoe Accent en Home Maid behoorden.

Op dat moment, eind 2011, kwam ik in contact met de mensen van Vind!. Het bedrijf had verschillende zusterondernemingen, waaronder Consellt. Ik was toen nog net geen 40 jaar, en ik dacht: “Het is nu of nooit”. Mijn ouders zijn zelf nooit zelfstandig geweest, maar ze waren niet verbaasd toen ik vertelde dat ik een bedrijf ging overnemen. Ze wilden me financieel steunen en hadden vertrouwen in mijn capaciteiten. Eigenlijk had ik het bedrijf op dat moment al zo goed als gekocht. Ik neem mijn beslissingen snel en vaak ook te impulsief. Zelden vraag ik hierbij naar de mening van anderen. Soms is dat een gebrek, maar ik denk altijd dat alles uiteindelijk toch goedkomt, dus waarom niet? In 2011 woedde de crisis nog altijd hier in België, dus ik kan je verzekeren dat de eerste jaren écht zwaar waren. Ik ging van een zeer comfortabele positie terug naar af, waar ik alles weer zelf moest doen. Door uit die comfortzone te stappen ben ik op persoonlijk vlak heel erg rijk geworden.

Ik was net geen veertig, dus het was nu of nooit. Mijn ouders waren helemaal niet verbaasd toen ik hen vertelde dat ik mijn eigen baas zou worden.

Maar je weet wat ze zeggen: de aard van het beestje vindt altijd zijn weg. In 2016 volgde ik het traject Strategie & Inspiratie van Plato, als een strategische oefening voor Consellt, met als doel gemakkelijker commerciële profielen te vinden voor Consellt, die we dan konden inzetten in bedrijven. Al snel bleek dat deze belangrijke oefening niet zomaar in Consellt geïntegreerd zou kunnen worden. En dus werd Deal! geboren, een partner voor start-ups en groeibedrijven die goed opgeleide en ervaren salesmedewerkers projectmatig ter beschikking stelt van bedrijven die daar voor korte of lange termijn nood aan hebben. Deal! blijft de werkgever of opdrachtgever van de verkopers, waarvan we er ondertussen al een vijftiental hebben rondlopen, en zet hen in verschillende bedrijven. Zo kunnen onze salesprofielen ervaring opdoen in verschillende bedrijven, en moeten onze klanten zelf geen vaste medewerker in dienst nemen. Een flexibele oplossing voor alle partijen.

Toen mijn eerste werknemer onder Consellt vertrok, was dat voor mij wel een echte opdoffer. Iedereen is vervangbaar, maar ik laat mijn medewerkers ver toe in mijn professionele leven en deel graag mijn kennis met de mensen die voor mij werken. Ik wil hen veel van mijn inzichten bijbrengen, zoals Philip en Conny dat 15 jaar lang voor mij hebben gedaan. Dus geef ik mijn medewerkers ook veel vrijheid en inspraak. Die eerste keer voelde ik me behoorlijk in de steek gelaten, en was het alsof ik ook afscheid moest nemen van een stukje van mezelf. Maar dat hoort erbij als werkgever, denk ik dan.

Toen ik mijn eerste werknemer moest loslaten, voelde dat alsof ik afscheid moest nemen van een stukje van mezelf. Maar dat hoort erbij als werkgever wanneer je al je kennis en inzichten met je geëngageerde medewerkers deelt.

Mijn toekomstdromen? Ik ben ervan overtuigd dat er hier en daar nog wel een project op me ligt te wachten. Misschien wel in een heel andere sector dan rekrutering. Ook bij Consellt en Deal! is er nog ruimte voor groei. En op persoonlijk vlak blijf ik mijn geluk halen uit kleinere en grotere successen, en gezond zijn. En uit de mensen rond mij.

Ik zou mezelf definiëren als een rasechte doorbijter. Als ik ergens mijn tanden inzet, dan laat ik pas los als ik mijn doel heb bereikt. En dat gaat met ups en downs. Ik zeg altijd: het leven is vallen, opstaan, je kroontje weer rechtzetten en doorgaan. Er is maar één weg, en dat is rechtdoor. En ja, dat vraagt energie. Ondernemen vraagt veel van een mens, maar het gééft je ook ongelofelijk veel energie terug. Ik ben een sociaal beestje. Van het soort dat zijn stekker in de buik van een ander stopt om daar energie uit te halen. Je moet het zien als een wisselwerking en je omringen door mensen die even positief en energiek zijn als jezelf.

Gerelateerde artikels

Algemene Schilderwerken Stefan Verplanken
Inspirerend
- Stefan Verplanken
"Al 30 jaar passie voor schilderen"
Erika Janssens - SPREEK
Inspirerend
- Erika Janssens
"Ik wil anderen laten schitteren"
Kristof Hofman Bouwonderneming Hofman
Inspirerend
- Kristof Hofman
"Soms moet je harde noten kraken"

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden