Overslaan en naar de inhoud gaan
Bart Verleyen ondernemersverhaal

“Ga ervoor, maar doe het niet onbezonnen”

Inspirerend

Ondernemer: Bart Verleyen van Tech-Street BV

Bart Verleyen van Tech-Street outsourcet technische profielen bij bedrijven. Hij richtte het bedrijf eind 2021 op met zijn vrouw Katelijne en heeft ondertussen een mooi team. Groeiambities zijn er zeker. Lees of luister even mee ...

Bekijk de video, beluister de podcast - of lees het artikel onder de video.

Bart, wat is jouw verhaal?

Op 1 november2021 richtte ik samen met mijn vrouw Katelijne Tech-Street op, een jong en enthousiast outsourcingsbedrijf. We zijn gespecialiseerd in technische profielen zoals lassers, elektro-mechaniekers en elektriciens. Outsourcing verloopt op projectbasis, op korte of lange termijn, steeds in samenspraak met de klant.

Het is voor ons prioritair om kwaliteit boven kwantiteit te bieden. We zijn snel gegroeid, maar verwachten dat elke nieuwe medewerker het Tech-Street DNA heeft en dat ze zin hebben om samen met ons een mooi verhaal te schrijven.

Wat is dan het Tech-Street DNA?

Als mensen bij ons op gesprek komen, investeren we daar veel tijd in. We willen weten waar zij naartoe willen en of ze voldoening uit hun werk en ons verhaal zullen kunnen halen. Katelijne en ik willen blindelings kunnen vertrouwen op onze mannen (of vrouwen). Ons buikgevoel moet dus goed zitten.

Met hoeveel zijn jullie momenteel (op het moment van het interview, red.)?

Het team telt nu, na enkele maanden, 5 fulltime techniekers. Het is dus wat sneller gegaan dan verwacht. Er is duidelijk veel vraag op de markt, het is nu enkel nog een kwestie van de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen.

Werkte je eerder samen met je vrouw en hoe ervaar je dat?

Ja, we werkten vroeger in de uitzendsector samen in hetzelfde team. Het is niet iedereen gegeven om met zijn partner samen te werken, maar wij vullen elkaar aan en dat gaat heel goed.

Wat is je achtergrond precies?

Ik heb een tiental jaar bij Accent Jobs gewerkt voor de grotere klanten, waar ik verantwoordelijk was voor het commerciële gedeelte. Die nauwe affiniteit met outsourcing is er dus altijd al geweest. Op een donkere avond zijn we plannen beginnen schrijven en beginnen rekenen. Het eerste idee was er rond mei, maar we wilden er niet onbezonnen in stappen en hebben ons heel goed voorbereid. Een aantal ervaren mensen in de sector waren bereid onze plannen eens goed na te kijken, wat ons enorm geholpen heeft.

Hoe heb je het ervaren om dat risico te nemen samen?

We wisten dat er grote kosten zouden zijn, zeker in het begin. We hebben dus goed berekend wanneer de eerste cash zou binnenkomen en wisten welke periode we moesten overbruggen. In het begin is een loon sowieso onzeker, maar ook dat hadden we goed ingeschat. Die financiële onzekerheid was dankzij ons gecijfer niet zo stresserend, we vinden het vooral belangrijk om elke dag fun te maken en bij te leren. We hebben er nog geen minuut spijt van gehad.

Wat zijn jullie ambities?

We willen werken naar een vast team van 30 tot 50 techniekers. Het eerste jaar is vooral om te evalueren en bij te sturen, daarna hebben we nog 2 jaar voorzien om verder te groeien. Je zou denken dat er een grote krapte is op de markt, maar er zijn zeker nog techniekers te vinden die bij ons op gesprek willen komen en enthousiast worden van ons verhaal. Omgekeerd vinden we het ook belangrijk dat kandidaten weten waar ze aan beginnen en wat hun groeimogelijkheden zijn.

Wat vind jij het leukste aan ondernemen?

Het vallen en opstaan. Uit elke val leer je iets en kan je dingen verbeteren. Het is zeker een rollercoaster, maar vallen en opstaan heb je nodig om sterker te worden en dingen te verbeteren.

Had je vroeger willen springen naar je ondernemerschap?

Ik ben nu 48 en weet niet of ik vroeger had willen beginnen. Ik heb enorm veel geleerd van mijn vorige werkgevers en ben eigenlijk blij dat ik dit nu pas aan het doen ben.

Hoe reageerde jullie omgeving op het nieuws?

Sommigen vonden natuurlijk dat ik een risico nam en veel opgaf, maar de overgrote meerderheid was heel positief. “We kennen jullie allebei en geloven erin”, zeiden ze. We kregen dus zeker steun van vrienden en familie.

Welke tip geef je graag mee aan collega-ondernemers?

Zorg ervoor dat je je cijfers goed kent en goed voorbereid bent. Als je wil ondernemen en je hebt een verhaal waarin je gelooft, ga ervoor! Maar doe het niet onbezonnen. Praat met mensen, leg je cijfers voor, zorg dat je weet waar je naartoe wil de eerste paar jaar. Het is stressy, maar leuk stressy!

Gerelateerde artikels

Vinoscoop, waar wijn en evenementen samenkomen
Inspirerend
- Phebe D'hondt
Vinoscoop, waar wijn en evenementen samenkomen
Rik Osselaer YAWI
Inspirerend
- Rik Osselaer
"Blijf altijd gaan voor waar je in gelooft"
Luchtzuiveraar YAWI: zuivere lucht voor iedereen
Inspirerend
- Rik Osselaer
Luchtzuiveraar YAWI: zuivere lucht voor iedereen

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden