Ontdek alle netwerkevenementen in 2021!

ONTDEKKEN
Mindset
 • 23 april
 • 2019
 • 3 minuten om te lezen
 • Bert Wylin

Een filosofische kijk op het ondernemerschap


Auteur: Bert Wylin van Ocean Investing

 

Ondernemen is uitgedaagd worden

Wie onderneemt, zet zijn talent in en daagt zichzelf elke dag uit. Ook ondernemers hebben angsten, maar zij die hun passie voor hun angst plaatsen en durven doen, onderscheiden zich van de rest. Wie zijn angsten volgt en in de weg laat staan, roest vast en kan zichzelf niet verbeteren. Succesvolle ondernemers zien geen tegenslagen, alleen maar leerrijke momenten en uitdagingen. Droom, onderneem voluit, omarm tegenslagen en sta ervoor open om te leren en aan jezelf te werken.

 

Ondernemen gebeurt buiten je comfortzone

Als je denkt dat je vanzelf groot wordt, zit je verkeerd. Het zijn zij die uit hun comfortzone durven komen, die hun dromen durven volgen, die er komen. Durf gerust toegeven dat je buiten je comfortzone bezig bent, mensen waarderen die moed. Moed die ze misschien zelf niet hebben. Maar zorg er wel steeds voor dat je een veilige uitvalsbasis voor jezelf hebt waar je telkens naar terug kunt keren om even stil te staan bij wat je hebt bijgeleerd in dat onbekende terrein. En weet ook dat hoe vaker je buiten je comfortzone treedt, hoe groter je comfortzone zal worden. Sommige dingen word je nu eenmaal gewoon of kan je je op termijn eigen maken.

 

Ondernemen doe je samen alleen

Een ondernemer staat alleen en toch ook niet. Al die verantwoordelijkheden en verplichtingen, die ervaar jij net zoals honderden, duizenden andere ondernemers. Blijf niet in je veilige cocon, maar wees toegankelijk en durf dingen te delen. Succesvolle ondernemers gaan niet met elkaars ideeën lopen, maar helpen andere ondernemers om van dat idee een succes te maken. Want geven loont

 

Ondernemen is doen wat je graag doet

Doe wat je graag doet en zoek naar hoe het beter kan. Iedereen heeft een talent, maar een talent is niet per se aangeboren. Heel veel dingen kan je leren. Luister niet naar mensen die je talenten negeren en je enkel zeggen dat je aan je beperkingen moet werken. Want een beperking kan inderdaad snel een vaardigheid worden mits wat inspanning. Verbeter liever je talenten, dat wat je goed kunt en graag doet. Hoe harder je aan je talenten werkt, hoe minder die zogenaamde beperkingen je parten zullen spelen. En als je zelf gelooft in je eigen talent, dan leef je in een wereld zonder beperkingen.

 

 

Ondernemen is dromen

Waar een kind mag dromen, verandert dat dromen al snel in presteren naarmate we ouder worden. En wat als we onze dromen plots vergeten zijn? Waarom..? Om te vermijden dat onze nachtmerries werkelijkheid worden? Een kind blijft toch ook dromen, zelfs na nachten vol nachtmerries. Een visie creëer je vanuit een droom. Door te blijven dromen, ontwikkel je verder en wie hoopt, is opnieuw beginnen dromen. Durf grote dromen toe te laten en wees gerust, de resultaten zullen snel volgen.

 

 

Ondernemen is volharden

Ondernemen is volhouden en volharden, op heel wat manieren. Door niet te kijken naar anderen, door alleen maar vooruit te kijken, door je tanden in uitdagingen te zetten. Volharden door aan je doelen vast te houden en geen omwegen te maken. Ondernemen is volharden in jezelf, je passie, je talent. Doorzetten tot je bereikt hebt wat je wilde bereiken. Om dan een nieuwe uitdaging te zien en aan te gaan. En opnieuw te volharden. Ondernemen kent geen einde. Ondernemen doe je niet gewoon; het is wie jij van nature bent.

 

 

 

Gerelateerde artikels


Mindset
 • 619
 • 2 minuten
Doen en niet overdenken
Mindset
 • 446
 • 2 minuten
Ondernemen is elke dag groeien
Mindset
 • 364
 • 3 minuten
Wanneer ben jij succesvol?
Mindset
 • 350
 • 3 minuten
Een succesvol bedrijf begint bij jezelf