Overslaan en naar de inhoud gaan
Drie ondernemers slaan handen in elkaar voor Coup de Feu in Deerlijk

Drie ondernemers slaan handen in elkaar

Inspirerend

Chef Jurgen Grymonprez van Coup De Feu heeft terug hoop op inkomsten

Net zoals heel wat ondernemers en zelfstandigen werden Jurgen Grymonprez en zijn vrouw en medevennoot Dorothy Vercruysse van Coup De Feu hard getroffen door de tweede lockdown en verplichte sluiting voor de horeca. Ze bleven echter niet bij de pakken zitten en besloten te barbecueën in een gezellige buitenruimte. Collega-ondernemers Jens Delbaere van EDL-Concept, Geert Boone van Boone Electrics en Kris Verleyen van Plantz sloegen meteen de handen in elkaar en bouwden als steun een grillcabanne.

Horeca-ondernemer in hart en nieren

Jurgen is een getalenteerde kok en richtte in 2019 een traiteurzaak op in Deerlijk. Ook voor home cooking kon hij worden ingeschakeld. Meteen een schot in de roos, wat zich uitte in een mooi gevuld orderboekje begin 2020. Door de coronacrisis kwam er van deze inkomsten echter niets in huis en toen de tweede lockdown zich in oktober aandiende, ging Jurgen noodgedwongen bijklussen. Helpen bij de slager, kroketjes produceren, noem maar op. Zolang er maar brood op de plank kwam. Die bron van inkomsten raakte helaas opgedroogd, en aangezien de coronapremies niet voldoen om van te kunnen leven, sprak Jurgen nogmaals zijn ondernemersbloed aan.

Zijn passie voor barbecueën kwam naar boven. Wat als hij kon blijven koken en dat ook buiten kon doen, met een uniek takeaway concept? De barbecuesets heeft hij reeds, waaronder een heuse Oklahoma. Nu nog een gezellige buitenruimte waarin hij zijn ding kon doen en klanten hun bestelling konden komen afhalen …

Collega-ondernemers schieten belangeloos te hulp

Het idee van Jurgen en Dorothy kon op veel bijval rekenen in zijn netwerk. Voor de houten constructie stak Jens Delbaere van EDL-Concept de handen uit de mouwen. Elektricien Geert Boone uit Waregem zorgde voor de elektrische installatie en Kris Verleyen van Plantz kleedde de cabanne aan met planten en ander groen. Een gulle daad die Jurgen weer de mogelijkheid geeft om inkomsten te genereren in coronatijden. Zijn accountant Francis De Bruyne van House of Financial Partners nam de rol als ambassadeur op en sprak zijn netwerk op sociale media aan. Een filmpje van de eerste Limousin Burger werd honderden keren bekeken en het loonde, want de eerste klanten kwamen opdagen.

De cabanne van Jurgen is open van donderdag tot zondag, telkens van 18 tot 21.30 uur. Op zondagmiddag kan je er ook terecht van 11.30 tot 14 uur. Graag bestellen op voorhand. Meer info op https://www.coupdefeu.be/ en op de Facebookpagina van Coup De Feu.

Gerelateerde artikels

Karel-Jan Vercruysse
Inspirerend
- Karel-Jan Vercruysse
"Zelfkennis is de basis van succes"
"Soms moet je even de bodem tikken om weer vooruit te gaan" - INNI Group
Inspirerend
- Phebe D'hondt
"Soms moet je even de bodem tikken om weer vooruit te gaan"
Jennifer
Inspirerend
- Jennifer Bolzinger
“Fouten (durven) maken hoort er gewoon bij”

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden