Overslaan en naar de inhoud gaan
Luchtzuiveraar YAWI: zuivere lucht voor iedereen

Luchtzuiveraar YAWI: zuivere lucht voor iedereen

Inspirerend

Auteur: Rik Osselaer van YAWI
In deze blog vertelt Rik hoe de innovatieve luchtzuiveraars van YAWI tot stand zijn gekomen.

You are worth it.

Jarenlang hielpen Christ Verthé en ik mensen die slecht sliepen of zaten door hen een aangepast slaap- en zitcomfort aan te bieden in Verthé Interieurs. Voor de klanten met een huisstofmijtallergie hadden we eveneens een middel om hun klachten te verminderen, maar het was niet de oplossing die we voor ogen hadden. De toename van mensen met een allergie was voor ons de aanzet om verder te zoeken naar een antwoord op hun probleem. Er waren toen al toestellen op de markt die klachten zouden verminderen, maar die vonden we zelf te beperkt in hun werking. Door ons verder te verdiepen in de materie, begonnen we ook beter te begrijpen wat luchtvervuiling precies inhield.

De verontreiniging werd niet alleen ver­oorzaakt door pollen - beseften we - maar ook door fijnstof en vluchtige organische stoffen. Tijdens ons onderzoek botsten we op een human interest programma die het concept van een luchtzuiveraar voorstelde. Een toestel dat in staat was om lucht te zuiveren, niet alleen voor men­sen met verhoogde gevoeligheid voor bepaalde stoffen, maar ook voor een grote verzameling van individu’s die zich realiseerden dat propere lucht belangrijk was. Want luchtvervuiling - veroorzaakt door allerlei industrie en het verkeer - begon een begrip te worden. Uit wetenschap­pelijk onderzoek bleek dat luchtverontreiniging een enorme impact had op de gezondheid van de mensen.

Luchtzuiveraar van topniveau en Harelbeeks ontwerp

Daaruit ontstond het idee om zelf een luchtzuiveraar te ontwikkelen. We besloten om met een fabrikant samen te werken die over de nodige knowhow beschikte. Het toestel kreeg stilaan vorm tot corona op het podium verscheen. Dit dwong ons om het concept nogmaals te bestude­ren. De wetenschap leerde ons dat de lucht binnenshuis tot 5 keer meer vervuild is dan de buitenlucht. Dit was voor ons een stimulans om onze luchtzuiveraar verder te verfijnen, wat geleid heeft tot aanwezigheid van een CO2-sensor én een beter filtratieconcept.

Dit alles brengt ons waar we nu zijn. We hebben diverse toestellen ontwikkeld die geschikt zijn voor ruimtes van 28 tot maar liefst 94 m². Afhankelijk van de ruimte en de context, stellen we steeds het beste toestel voor. Onze luchtzuiveraar is de eerste op de markt met een ingebouwde CO2-sensor. Het toestel combineert een uitstekende zuive­ring met desinfectie van de lucht en maakt uitsluitend gebruik van filters van medische kwaliteit. Fijnstof, pollen, virussen, bacteriën en vluchtige organische stoffen worden radicaal aangepakt zodat men vrij kan ademen. We blijven verder onderzoek voeren, zodat we onze luchtzuiveraar kunnen blijven optimaliseren.

Waarom? We willen gezon­de lucht voor iedereen. You Are Worth It. YAWI.

Meer weten over YAWI? Neem hier een kijkje.

Gerelateerde artikels

Kurt Catteeuw KCM Accountancy
Inspirerend
- Kurt Catteeuw
"We leven in de boeiendste wereld ooit"
Mu'bart Bart Lippens
Inspirerend
- Bart Lippens
"Mijn unieke toets is mijn handelsmerk"
Inge Huys ondernemersverhaal
Inspirerend
- Inge Huys
“Durf te raken en geraakt te worden”

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden