Ontdek alle netwerkevenementen in 2021!

ONTDEKKEN

Webinarreeks 2021: door en voor ondernemende mensen


Freelancer? Ondernemer? Zaakvoerder? Ondernemende werknemer? Intrapreneur? Deze webinarreeks is voor jou! Een dertigtal ondernemers delen tijdens korte, behapbare webinars gratis interessante tips en kennis met jou. Van wetgeving tot marketing- en salestips en inspirerende verhalen. Ontdek het volledige programma en schrijf je in voor zoveel webinars als je wil. Helemaal gratis!

Klik per webinar op 'INSCHRIJVEN' om je te registreren.

 

Webinars in september

Over het webinar:

Mensen doen zaken met mensen. Zorg er dus voor dat je klanten je gezicht zien en herkennen. Goeie, sterke foto's zijn dus essentieel voor elke professional. Tijdens dit webinar over business portraits zal Lesley meer uitleg geven over de do’s en don’ts in personal branding fotografie en het belang van het juiste shot. Ze zoomt in op hoe je jezelf kan voorbereiden op zo'n shoot en waar op te letten. Met extra informatie over kleurenpsychologie en het correcte gebruik van de beelden zal je na deze webinar klaar zijn voor jouw personal branding shoot!

INSCHRIJVEN

 

Wie is Lesley Hoste?

Lesley Hoste heeft een master opleiding genoten in fashion fotografie aan Sint-Lukas in Brussel. Sinds 2011 heeft ze haar eigen fotostudio in Aalter, maar werkt ze wereldwijd aan verschillende projecten. Sinds 2,5 jaar bestaat haar project Brand Your Face waar ze ondernemers op hun sterkst in beeld brengt. Een all-in experience waarin make-up en haar styliste voor de finishing touch zorgen. Met meer dan 10 jaar ervaring in de modewereld weten ze jou te begeleiden naar dat ultieme shot. Het shot dat persoon en business combineert. Your face is your brand.

www.brandyourface.be

Over het webinar:

LinkedIn is hét platform om B2B te netwerken. Maar hoe val je op in die constante berichtenstroom? En wat post je beter niet? Erendiz gaat tijdens dit webinar dieper in op het LinkedInalgoritme en deelt met jou zijn beste tips!

INSCHRIJVEN

 

Wie is Erendiz Ates?

Erendiz is oprichter van AZ-Solutions en dé referentie in Vlaanderen voor LinkedIn en social selling. Hij begeleidde al meer dan 250 bedrijven en meer dan 1000 professionals om zich sterk op LinkedIn te profileren en meer zichtbaarheid en autoriteit te creëren. Sinds 2018 is hij trouwens één van de weinige LinkedIn-ambassadeurs in België.

www.az-solutions.be

Over het webinar:

In dit heel interactief webinar zal je inzichten ontdekken die meer dan 1000 ondernemers hebben geholpen om een betere verkoper te worden. Niet door te focussen op salestechnieken, maar door onderliggende overtuigingen te bespreken en zo de interne drempel naar meer sales te overwinnen.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Mathias Lamiroy?

Mathias Lamiroy is een serieel ondernemer (Constry.com, Ariad, Greensales en Rubicon). Vandaag focust hij zich 100% op Rubicon. Rubicon is een exclusieve community van 130 ondernemers die samenkomen in vertrouwelijke klankbordsessies en atypische community events. Mathias gelooft dat ondernemers die samen groeien en zichzelf en elkaar in vraag stellen hun persoonlijke dromen zullen realiseren. 

www.rubicon.be

Over het webinar:

Misschien heb je al eens een beurs voorbereid maar verliep dat niet helemaal van een leien dakje? Wat houdt die voorbereiding precies in en wanneer plan je welke taak best in om niet in tijdsnood te komen? Waar hou je rekening mee tijdens de beursdeelname zelf? Tijdens dit webinar geeft Caroline alvast een 10-tal tips & tricks mee om jouw eerstkomende beurs optimaal te laten verlopen. Ze heeft het zowel over waar je aan kan denken tijdens de voorbereiding, enkele do’s en don’ts voor de standbemanning tijdens de beurs en hoe je best jouw opvolging na de beurs aanpakt.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Caroline Schelpe?

Caroline Schelpe is gepassioneerd door beurzen. Haar liefde voor de beurs ontstond toen ze als medewerker van de commerciële binnendienst voor het eerst mee mocht naar een houtbewerkingsbeurs in Nederland. In de jaren daarna nam ze aan tientallen beurzen deel en verzorgde ze vaak de voorbereiding van begin tot eind. Later werd ze internationaal accountmanager voor een standenbouwer, waar ze de nood aan extra ondersteuning bij beursdeelnames in bedrijven aanvoelde.

Die behoefte ligt aan de basis van Expoza, jouw partner voor beursbegeleiding van A tot Z. Caroline Schelpe biedt met Expoza een antwoord op alle beursgerelateerde vragen die een exposant maar hebben kan! Haar missie is duidelijk: mensen meer plezier leren beleven aan een beursdeelname en zo betere resultaten boeken. Want wat je graag doet, doe je beter!

www.expoza.be

Over het webinar:

In haar webinar zal Lenie je meer vertellen over nieuwsbrieven. Ze zal ingaan op vragen zoals 'zitten mensen wel te wachten op nog meer mails?' of 'nieuwsbrieven zijn toch alleen maar opdringerige verkoopmails?'.

Daarnaast zal ze ingaan op enkele veelgemaakte fouten en zal ze tips met je delen. Aan de éne kant technische, praktische tips die er mee voor zorgen dat jouw nieuwsbrief in de inbox terechtkomt en niet in de spamfolder. Daarnaast ook inhoudelijke tips die je helpen met een nieuwsbrief die ook echt gelezen wordt.

Na het webinar heb je in elk geval een lading tips om je te helpen naar een interessante nieuwsbrief die gelezen wordt.

Dit webinar is interessant voor iedereen die worstelt met het versturen van nieuwsbrieven. Of je nu ondernemer bent, freelancer of een werknemer die in opdracht voor jouw werkgever nieuwsbrieven verstuurt.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Lenie Verhelst?

Lenie Verhelst heeft een achtergrond in project- en changemanagement. Ze begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om ingewikkelde dingen eenvoudig uit te leggen.

Voor veel ondernemers lijkt een emailprogramma vaak super ingewikkeld. Lenie legt met veel rust en geduld alles stap voor stap -en in mensentaal- uit.

Ze gelooft dat nieuwsbrieven voor veel ondernemers een ideale manier is om verbinding met hun (potentiële) klanten aan te gaan. En dan is het jammer dat ze zich laten tegenhouden omdat het ingewikkeld lijkt of door het idee dat nieuwsbrieven alleen maar pusherig zijn.

www.lenieverhelst.be

Over het webinar:

In haar webinar rond energiemanagement zal Evy je vertellen hoe bewustwording rond je eigen zijn jou kan helpen om ten allen tijde grip te houden over je zaak en leven. Vanuit een duurzame verbinding met jezelf als mens zal geen enkel obstakel in jouw ondernemerschap te groot zijn. Ze zoomt in op jouw energiegevers, stressbronnen in kaart brengen en bovenal waarom een boom metafoor staat voor persoonlijke ontwikkeling en groei in het ondernemerschap. Na het webinar kan je alvast aan de slag met de basisinzichten om veerkrachtiger te staan en krijg je tips om bewuster in het leven te staan.

INSCHRIJVEN 

 

Wie is Evy Heyse?

Evy Heyse heeft een achtergrond als rechterhand van zaakvoerders in kmo's en de financiële sector. In 2020 richtte zij Coachtree op waarmee zij zichzelf profileert als klankbord voor ondernemers en zaakvoerders in Vlaanderen. Vanuit jarenlange ervaring als rechterhand specialiseerde zij zich in coaching op vlak van business en mindset, omdat zij ervan overtuigd is dat deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als bedrijfsleider heb je aan expertise en passie geen gebrek, maar soms is het vooral een oefening om grip te houden op al jouw verantwoordelijkheden en overzicht te houden over de groei van jouw bedrijf. Evy begeleidt ondernemers die een verschil willen maken op lange termijn via klankbordsessies, sparringmomenten en individuele trajecten op maat. Zij gelooft sterk dat zij als onafhankelijke rechterhand een toegevoegde waarde kan bieden aan ondernemers in hun ondernemerschap door in eerste instantie niet oordelend te luisteren naar hun twijfels en onzekerheden en hen van daaruit te coachen naar diepere inzichten en meer verbinding in zichzelf.

www.coachtree.be

 

Webinars in oktober

Over dit webinar:

In haar webinar dompelt Barbara jou onder in de wereld van de freelancer. Ze doet jou nadenken over jouw huidige situatie; inspireert jou als je op een dwaalspoor zit en niet weet welke kant te nemen. Startende freelancers krijgen handige tips en professionele freelancers zien hun vragen of bezorgdheden beantwoord. Een webinar voor freelancers en ondernemers waar je nadien nog aan terugdenkt. Tip: noteer jouw eigen tips en toets die af aan de tips die je tijdens het webinar krijgt van Barbara. Leer van elkaar!

INSCHRIJVEN

 

Wie is Barbara De Busschere?

Barbara, is een ondernemende, sportieve, enthousiaste en gedreven dame. Zaakvoerder van Support4you en oprichter van Go4freelance. Freelancers in verbinden zetten, ontzorgen en laten groeien is wat haar elke dag weer drijft. Barbara is het klankbord van freelancers en de bruggenbouwer tussen bedrijven en de freelancer. 

www.go4freelance.be

Over het webinar:

Breekt het zweet je elke ochtend uit bij de gedachte aan je mailbox? Word je nerveus van de vele ongelezen berichten? Omdat de chaos in je mailbox je focus ondermijnt?

Met de aanpak die Nadine je aanleert in dit webinar, creëer je elke dag een lege-inbox-moment. Wat een opluchting! Je hoofd voelt veel lichter. Eindelijk ben je je mailbox de baas.

Ze leert je methoden aan om elke mail zonder zoekfunctie terug te vinden. En een duidelijk overzicht te krijgen van te verwerken berichten en hun prioriteit.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Nadine De Geyter?

Na een succesvolle carrière als zelfstandig bankagent geeft Nadine gericht advies aan andere zelfstandigen, managers en zaakvoerders van kleine bedrijven.

Dit gebeurt op basis van individuele begeleidingstrajecten waarbij  structuur, planning en strategie voorop staan of via de workshops die Nadine regelmatig organiseert rond het efficiënt gebruiken van je mailbox en basistechnieken voor een goede planning.

De dankbaarheid van de ondernemer die ze heeft geholpen raakt haar elke keer. Het geeft haar voldoening om mensen professioneel een stap vooruit te helpen. 

www.nadinedegeyter.be

Over het webinar:

Door covid is het aantal aanvallen van phishing met meer dan 200% gestegen. Tijdens dit webinar zal Bram zich focussen op hoe we phishers kunnen herkennen aan de hand van een paar praktische voorbeelden en een kleine quiz. Hij zal ook inzoomen op eigen mails en mailings die mogelijk in de spam terechtkomen. Hoe komt dat? Hoe kan je dit voorkomen? Want als we in de spam terechtkomen, verliezen we heel wat contact met klanten en dus mogelijk ook business.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Bram Cooreman?

Bram Cooreman heeft een masterdiploma in ICT. Hij was altijd al geïnteresseerd in IT en security. In 2014 heeft hij All Buro Solutions op gericht. De passie en de interesse in IT en security is mee opgenomen in het aanbod van All Buro Solutions. Bijscholing is voor Bram van curciaal belang, elk jaar wordt er minumum 1  opleiding gevolgd. Hierdoor blijft hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwigheden op de markt.

www.allburosolutions.be

Over het webinar:

In zijn webinar over ‘de ideale klant’ zal Xander je vertellen hoe je op een heel efficiënte manier de aankoopbehoefte van jouw klant kan achterhalen. We leren ons verkoopgesprek volledig opbouwen in functie van de unieke behoefte van de klant. We leren onze klant ‘lezen’, leren de juiste vragen te stellen en slagen er bovendien ook in om te presenteren op de manier de het best aansluit op de persoonlijkheid van onze klant.

We krijgen met andere woorden inzicht in het denkproces van de klant en kunnen onze manier van verkopen daar volledig op toespitsen. Na deze sessie weet jij hoe je met iedereen ‘connectie’ kan maken. Je krijgt inzicht om vertrouwen en samenwerking te laten ontstaan.

Niet vergeten: wie weet wat de klant wil, maakt altijd het verschil. 

INSCHRIJVEN

 

Wie is Xander Pruvoost?

Xander Pruvoost heeft in zijn loopbaan al duizenden verkoopgesprekken gevoerd, ruim honderd salesopleidingen gevolgd en een veelvoud aan boeken en podcasts over sales en salestechnieken gelezen of gehoord. Eén constante ziet Xander altijd terugkomen: een focus op het product of die dienst, prijs en randfactoren. De visie van Xander is dat er pas een verschil kan gemaakt worden door het aanbieden van een unieke verkoopervaring!

Als zaakvoerder van Wind-Wijzer implementeert Xander sales trainingen en bijgevolg ook sales technieken waarbij de klant en zijn behoeften centraal staan. Vanuit die aanpak gaan we meer en makkelijker verkopen!

www.wind-wijzer.be

Over het webinar:

In zijn webinar zal Steef uit de doeken doen hoe je maximaal nieuwe leads kunt halen uit e-mailprospectie. Hij leert je op een correcte en geautomatiseerde manier koude prospecten te benaderen met als doel afspraken te maken. Koud bellen is immers niet de enige manier om afspraken te maken met prospecten, e-mail prospectie werkt minstens even goed. In de opleiding komen o.a. deze thema’s aan bod: voordelen en kenmerken van prospectie mails, leadlijsten opstellen en beheren, kritieke succesfactoren, de inhoud en pitch van een prospectiemail en het automatiseren van het hele proces. Na deze online training kan je zelf direct aan de slag om succesvol leads te genereren via e-mail.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Steef Coene?

Steef Coene heeft meer dan 20 jaar ervaring in sales en salesmanagement, en is oprichter van Reachers sales consulting. Reachers wil lokale bedrijven doen groeien door in te zetten op praktische salesprocessen en er een coachingtraject aan te koppelen. Reachers biedt sales-, sales management trainingen, fieldcoaching en maatwerk aan. Klanten mogen zich verwachten aan een hogere omzet, meer marge, meer marktaandeel en bovendien ook veel meer plezier in het salesvak.

www.reachers.be 

Over het webinar:

In haar webinar over ‘hoe compenseer je een zittende job’ zal Liselot je met concrete voorbeelden versteld doen staan van hoe bepaalde patronen je lichaam te veel belasten en hoe je dit kan veranderen.

Ze gaat dieper in op je houding achter je bureau en geeft tips om je werkplek ergonomischer en actiever te maken. Ze neemt je mee doorheen enkele herkenbare situaties en sluit af met oefeningen die je zelf kan doen om van je stijve nek/heup/rug af te geraken.

Ze laat je aan de lijve ondervinden dat Haerens Personal Coaching ondernemers pijnvrij laat bewegen. Dit webinar is geschikt voor iedereen die te veel zit en klaar is voor de switch. 

INSCHRIJVEN

 

Wie is Liselot Haerens?

Liselot Haerens is zaakvoerder van Haerens Personal Coaching en all-round bewegingsexpert. Ze is ervan overtuigd dat mensen meer moeten bewegen en dat beweging een krachtig medicijn is voor bijna alle mentale en fysieke klachten die ons westers zittend leven met zich meebrengt.

Ze specialiseerde zich in mobiliteitstraining en leerde in de afgelopen 5 jaar het menselijk lichaam verder lezen en corrigeren. Ze kan dan ook trots zijn op de vele mensen die nu terug pijnvrij kunnen bewegen, de weg hebben gevonden naar een fitter leven of zich nog nooit zo goed hebben gevoeld in hun nieuwe sport of bewegingsroutine.  

www.haerenspersonalcoaching.be

Over het webinar:

In zijn webinar zal Axl jou helpen hoger te scoren in Google. Zo vermijd je het standaard websiteverhaal, namelijk: fors investeren in een nieuwe site die er heel blits uit ziet, maar na de launch campagn stof ligt te vergaren. Door continue aan je website te sleutelen zorgen we ervoor dat die site ook effectief omzet in het laatje brengt. Tijdens dit webinar leer je dus hoe jij jouw website hoger in Google stuwt op een organische manier. Je investeert niet in advertenties, maar in kwaliteit. Het grootste voordeel? Je investering kan nooit verloren gaan, je zal altijd verder staan dan waar je begonnen bent.

Na het webinar ken je de valkuilen en kansen van SEO. Je weet hoe je exact zelf kan starten en waar je op moet letten. Met heel wat praktische tips op zak en de juiste motivatie kan je van start om je verstofte website om te vormen in een online verkoper die 24/7 paraat staat. Uiteraard tonen we je ook hoe je op korte termijn al kan groeien. Hoe? Dat ontdek je in het webinar! Tot dan!

INSCHRIJVEN

 

Wie is Axl Van Steenacker?

Axl is een jonge ambitieuze ondernemer gespecilieerd in Search Engine Optimisation (SEO). Of in mensentaal: Hoger scoren in Google dan je concurrent. Als zaakvoerder van een SEO-bureau zet hij zich dagelijks in voor betere rankings, meer bezoekers en meer omzet. SEO is een langetermijnstrategie en laat nu net dat zijn credo zijn. Ondernemen is geen sprint maar een marathon. SEO volgt diezelfde filosofie.

www.digital-climax.be

Over het webinar:

In zijn webinar vertelt Dimi over het belang van video voor zowel bedrijven als freelancers. Hij haalt aan welke video’s je kan (laten) maken en geeft de verschillen mee tussen een ‘gewone’ video en een goede video die de juiste impact creëert. En hij geeft ook nog de meest essentiële tips om zelf een goede talkingheadvideo te maken zodat je als bedrijf of freelancer zelf de handen uit de mouwen kan steken als je dat wil. En dit met een zo professioneel mogelijk resultaat.

Op het einde van de webinar weet je dus waarom en hoe video een grote rol kan spelen in de groei van je organisatie, waarvoor je video kan inzetten en hoe je er eventueel zelf mee aan de slag kan.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Dimi Ferrest?

Dimi Ferrest maakt al 10 jaar video’s en animatievideo’s. Sinds eind 2017 doet hij dat in zijn eigen bedrijf, Letters & Pixels, dat hij samen met zijn vrouw oprichtte. Samen doen ze er alles aan om de boodschap van hun klanten om te zetten in sterke verhalen. Verhalen die blijven hangen in hoofd en hart. Van bedrijfsfilms tot promovideo’s. Van vacaturevideo’s tot how-to-video’s.

Dimi werkt graag voor duurzame bedrijven. Hij helpt de meerwaarde die zij creëren, te verspreiden. Zo wordt de klant succesvoller en de wereld een betere plaats. Hij begeleidt ook freelancers die hun eigen talkingheadvideo’s willen leren maken. 

www.lettersandpixels.be

Over het webinar:

In zijn webinar over datagedreven klantgerichtheid zal Hein jou vertellen hoe je een goed inzicht in jouw klantgegevens kunt inzetten om een hogere klantentevredenheid en hierdoor ook trouwere klanten te realiseren. Hein zoomt in op het belang om de juiste klantendata voor jouw bedrijf te zoeken en hij toont met een aantal voorbeelden aan dat die gegevens soms al sluimerend in een bedrijf aanwezig zijn. Verder deelt hij graag tips met jou over hoe jij deze data kan vinden, hoe je uit deze data bruikbare informatie haalt en hoe je via deze inzichten nieuwe ambitieuze beslissingen neemt voor de toekomstige groei van jouw bedrijf. Na dit webinar kan je zelf op zoek gaan naar de onderbenutte databronnen binnen jouw onderneming en kan je ontdekken wat die klantgegevens jou over jouw bedrijf kunnen leren. Dit webinar is zowel interessant voor zaakvoerders als voor klantgedreven medewerkers binnen marketing-, verkoop- en customer service teams.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Hein Bruggeman?

Na zijn ingenieurstudies heeft Hein Bruggeman zijn loopbaan relatief snel in de richting van (technisch-)commerciële functies uitgebouwd. Doorheen zijn carrière bij verschillende kmo's bouwde Hein ervaring op in zowel marketing-, verkoop- als customer service-functies, vaak in een rol als team manager. Tijdens zijn loopbaan raakte Hein sterk overtuigd van het belang dat klantgerichtheid en datagedreven ondernemen voor een bedrijf betekent. Sinds 2011 helpt Hein, als zelfstandig business coach, KMO-bedrijven om actief met hun klanteninformatie aan de slag te gaan en hiermee een betere Customer Experience aan hun klanten te beiden. Zijn credo: ‘Enkel echt tevreden klanten worden trouwe klanten.’

www.sbconcepts.be 

 

Over het webinar:

Heb je al gemerkt dat je jaar na jaar dezelfde resultaten behaalt? Wat je ook doet, je geraakt niet vooruit? Je vraagt je af hoe dat komt, want je hebt misschien al talloze cursussen gevolgd, heel wat ervaring op zak en andere zaken geprobeerd, maar niets lijkt ECHT te helpen.

Het probleem is echter dat onze manier van denken bepaald wordt door ons onderbewustzijn. In dit onderbewustzijn hebben we bepaalde gewoontes die ervoor zorgen we altijd dezelfde acties ondernemen, en als bijgevolg altijd dezelfde resultaten behalen.

Dé oplossing? "Change your Thinking, Change your Result"

Inderdaad, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In komend webinar leg ik je alles haarfijn uit om blijvende resultaten te bereiken. Zodat je méér van alles wat je wil, kan hebben!

INSCHRIJVEN

 

Wie is Jarno De Smet?

Jarno De Smet heeft reeds honderden ondernemers geholpen bij het optimaliseren en maximaliseren van hun bedrijf. Door eigen ervaring en dagelijkse leersessies is laat hij bedrijven groeien tot wel 300%.

Jarno is een ondernemer “pur sang” en het is hem met de paplepel ingegeven. Zijn eerste bedrijf richte hij op toen hij 24 jaar was en dit draait nu reeds meer dan 9 jaar op topniveau mee.

Hij staat bekend om zijn down-to-earth en persoonlijke aanpak.

www.jarnodesmet.be

 

Webinars in november

Over het webinar:

Als er iets is dat elke crisis ons leert om over na te denken is fhet wel 'flexibiliteit'. Laat dat net het grootste nadeel zijn van een langdurige printovereenkomst. Wat met vaste afdrukvolumes, verouderde printers, hoge boetes bij vroegtijdige opzeg, gewijzigde printsituaties omwille van corona en het nieuwe werken? Wat is de werkelijke reden waarom de meeste aanbieders ons graag vastzetten voor 72, 84, ja zelfs 112 maanden? Stijn leert je waarop je moet letten bij dergelijke 'wurgcontracten'. Aan de hand van 'zorgwekkende' praktijkvoorbeelden zal Stijn je leren waarop je moet letten. Dit webinar is geschikt voor ondernemers en medewerkers die hun printkosten eindelijk eens in kaart willen brengen of voor wie zijn printcontract wil checken op verborgen kosten.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Stijn Meurez?

Stijn Meurez helpt éénmanszaken en KMO’s besparen op hun printkosten. Dat kan op verschillende manieren. Hij zal zich eerst inleven in jouw manier van werken en het printgedrag dat daaruit volgt. Tegelijk detecteert hij de verborgen printkosten. Om daarna minder maar vooral goedkoper te printen en indien gewenst over te schakelen naar digitaal. Stijn heeft hierin al 20 jaar ervaring. Zijn focus ligt de laatste jaren eerder bij de hulp aan slachtoffers van langdurige printovereenkomsten die vaak erg zorgwekkend zijn.

www.creos.be

Over het webinar:

We werden allemaal zelfstandig om een reden. We kunnen iets beter dan onze werkgever, of we kunnen mensen helpen met een probleem waar ze nu nog te weinig (kwalitatieve) hulp voor kunnen vinden. De keuze is logisch, de stap is snel gemaakt. Je wil iedereen helpen en door je kennis, ervaring en enthousiasme heb je een brede kennis over jouw onderwerp. En net daar ligt de valkuil.

We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen met tal van uiteenlopende diensten. Velen onder ons vinden het moeilijk om in twee zinnen uit te leggen wat ze doen. Een heel brede kennis in je vakgebied is zeker een pluspunt, maar je hebt ook maar één hoofd en twee handen, en 24 uur in een dag.

Hoe beslis je welke diensten je allemaal aanbiedt en voor welke klanten je dit allemaal doet? En wat met al de omzet die je mist door klanten die je niet helpt of diensten die je dan niet aanbiedt? Maarten legt het allemaal uit vanuit zijn eigen ervaring. 

INSCHRIJVEN

 

Wie is Maarten Debie?

Maarten werkte tien jaar als freelance vertaler en is ondertussen zaakvoerder van communicatiebureau Accolade en Nimavert, een start-up die meelwormen en krekels in voeding voor mensen verwerkt. Twee uiteenlopende activiteiten, met één rode draad: een passie voor ondernemen. Daarnaast verdiept Maarten zich graag in financiële thema's en topics als mindset, productiviteit en marketing. 

www.accolade.be

Over het webinar:

In haar webinar over duurzaam ondernemen zal Jocelijn je vertellen wat duurzaam ondernemen is, waarom je als organisatie aan de slag moet gaan met duurzaam ondernemen en hoe je dat het best kan aanpakken. Ze zal je hierbij inspireren vanuit de vele voorbeelden die vandaag reeds bestaan en die aantonen dat het ook voor jouw organisatie van belang is om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Jocelijn Geurts?

Jocelijn Geurts heeft een achtergrond in procesverbetering en project management in de IT-wereld. Ze gooide haar leven om in 2019 met als doel de (bedrijfs-)wereld beter te maken. Bedrijven die aan de slag willen met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaam ondernemen kunnen in Jocelijn een gesprekspartner vinden met expertise en enthousiasme die tegelijk oog heeft voor de realiteit. Ze gaat pragmatisch en doortastend aan de slag met als einddoel de impact van jouw organisatie op je omgeving in kaart te brengen en postief te vergroten. 

www.axudo.be

Over het webinar:

In haar webinar over persoonlijke ontwikkeling zal Catherine een praktische tool aanreiken die je kan gebruiken om op permanente basis aan je persoonlijkheid te werken. Ze legt de tool uit en geeft een aantal voorbeelden van toepassingen. Tevens verheldert ze wat er gebeurt bij stress en hoe je het tij kan keren. Dit webinar is zowel voor ondernemers als solopreneurs als werknemers interessant.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Catherine Poissonnier?

Catherine Poissonnier is klinisch psycholoog met een brede achtergrond als trainer, leidinggevende, market researcher en docent marketingmanagement en personeelsbeleid aan diverse hogescholen. Ze werkt met individuen en bedrijven via 1-1 consultaties en trainingen in groep. Steeds vertrekt ze van de persoonlijkheidsstructuur van de mens. Doel is persoonlijke en professionele te realiseren, inzichten te verwerven en strategieën te vinden om de beste versie te worden, om betere beslissingen te nemen en om optimaler te functioneren. Resulteert in betere relaties, zich goed voelen en veerkracht in de privé- en professionele sfeer.

www.improve.be

Over het webinar:

In haar webinar zal Caroline toelichten voor welke activiteiten je een omgevingsvergunning nodig hebt. Je krijgt een handige checklist om zelf jouw bedrijf te screenen. Heb je een omgevingsvergunning nodig of moet je jouw oude milieuvergunning hernieuwen? Caroline legt je stap voor stap uit hoe je dit het beste aanpakt. Ze zal ook tips geven over hoe je best een bezoek van de milieuinspectie aanpakt en hoe je kan anticiperen op een boete. Na dit webinar weet je of jouw bedrijf in orde is met de omgevingsvergunning. Dit webinar is onmisbaar voor ondernemers, interne milieucoördinatoren, preventieadvsieurs en iedereen die graag gemoedsrust wil over alles wat met milieuwetgeving te maken heeft.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Caroline Van Der Steen?

Caroline Van der Steen deed 15 jaar milieuinspectie voor de overheid en screende in die hoedanigheid honderden bedrijven op hun conformiteit met de milieuwetgeving. In 2018 besliste ze om het geweer van schouder te veranderen en om haar expertise in te zetten om ondernemers effectief te helpen om in orde te zijn met de vele milieuregels. Haar missie is dat geen enkele ondernemer nog een milieuboete krijgt uit onwetendheid. Dit doet ze door aanvraagdossiers voor omgevingsvergunningen op te maken, het vergunningsproces te begeleiden en ondernemers te adviseren bij al hun milieuissues.

www.vdsmilieuadvies.be

Over het webinar:

In het webinar over balanslezen zal je kennismaken met een aantal fundamentele begrippen uit de financiële analyse, toegepast op KMO-niveau. Actief, passief, de resultatenrekening, diverse cashflowbegrippen en algmene ratio’s komen aan bod. Een aantal zijsprongen zal een praktisch nut aantonen, waarmee je als ondernemer onmiddellijk aan de slag kan gaan.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Ivo Spildooren?

Gestart bij de fiscus maakte Ivo na 4 jaar de bewuste overstap naar dienstverlening voor de KMO. Dit doet hij ondertussen sinds 1996. Dit betekent meer dan 25 jaar doorgedreven kennisopbouw en ervaring.  Deze ervaring behelst het brede gamma van zowel eenmanszaken, eenhoofdige vennootschappen als groeiende (familiale) KMO’s. Hierdoor kan Ivo een analyse maken en een bedrijf advies geven dat bedrijfseconomisch en juridisch onderbouwd is, en dat vertrekt vanuit de situatie van de klant.

Het is evenzeer vanuit deze realiteit dat hij ervaren heeft dat veel bedrijfsleiders een geringe bedrijfseconomische kennis bezitten. Vaak staat de schroom om dit toe te geven in de weg van een beter begrip van hetgeen boekhouder en bankier de ondernemer probeert te duiden. Kennisoverdracht staat dan ook bovenaan zijn agenda. Ivo wil met zijn bijdrage ondernemers naar een hoger niveau brengen. Hij wil hen minstens een aantal basisprincipes bijbrengen waardoor ze nog beter grip kunnen krijgen op hun bedrijf en de omgeving waarin de ondernemer zich bevindt. 

www.8u51.be 

Over het webinar:

Heb je wel eens een klant die niet of te laat betaalt? Dan is dit webinar iets voor jou! An deelt praktische tips en tricks voor het opzetten van een efficiënt debieurenbeheer. Na deze webinar kan je jouw factuurvoorwaarden onmiddellijk optimaliseren, bouw je een gefundeerde debiteurenstrategie en ken je alle invorderingsmogelijkheden op de markt. 

INSCHRIJVEN

 

Wie is An Deraemaeker?

An studeerde Marketing Management aan de Vlerick Business School en werd zo gebeten door de ondernemersmicrobe. Na verschillende operationele en strategische marketingfuncties in zowel B2C als B2B georiënteerde bedrijven zette ze de stap naar het ondernemerschap. Samen met haar partner richtte ze Justified op om ondernemingen te helpen bij de invordering van onbetaalde facturen. Als enige speler op de markt slagen ze er in om het  (gerechtelijk) invorderingsproces transparant maken.

www.justified.be

Over het webinar:

In het webinar ‘De essentiële verzekeringen voor jouw onderneming’ gaat Gilles concreet in op drie grote thema’s:

  • Het verzekeren van je aansprakelijkheid (BA Uitbating vs. Beroepsaansprakelijkheid vs. Bestuurdersaansprakelijkheid)
  • Het verzekeren van je assets (Stock, Bedrijfsgebouwen, Bedrijfsschade)
  • Het verzekeren van jezelf als ondernemer (Ongevallenverzekering, Overlijdensverzekering, …)

 

Gilles brengt dit topic niet theoretisch, maar eerder aan de hand van praktijkvoorbeelden.  Daarnaast laat hij ook ruimte om specifieke vragen vanuit jouw onderneming/sector te beantwoorden.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Gilles Deplancke?

Gilles Deplancke (35) is onafhankelijk verzekeringsmakelaar, en runt samen met z’n vennoot Benoit het derdegeneratiefamiliekantoor met in totaal zeven personen. Gilles blaast modern leven in de stoffige sector door verzekeringstips en -adviezen in vlogs te gieten op z’n YouTube- en Instagrampagina, en is hierdoor dé verzekeraar op sociale media. Met z’n kantoor is hij gespecialiseerd in het verzekeren van zelfstandigen en KMO’s.

www.deplancke.be

Over het webinar:

In zijn seminarie over cashflow zal Francis spreken over cashflow en werkkapitaal. Dit thema kan je zien als de zuurstof voor een zaak of onderneming. Francis zal uitgebreid uitleggen wat cashflow, wat werkkapitaal betekent en vooral: waar het verschilt van winst.

Daarnaast zal Francis zich toespitsen op hoe je jouw cashflow kan verbeteren via beter credit management. Maar ook via verstandig plannen en forecasten, wat zijn specialiteit is. Tot slot staat hij ook nog uitgebreid stil bij waar je cash kan vinden indien jouw cashflow aan het wegebben is. Welke instrumenten zijn er, welke bestaan er naast bankleningen.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Francis De Bruyne?

Francis De Bruyne heeft alle niveaus van planning doorlopen tot sales & operations planning en business forecasting. Naast supply chain was hij ook verantwoordelijk voor internationale trade finance en credit management, waarin hij ook de award Credit Manager van het Jaar won. Tot slot werd hij ook verantwoordelijk over het volledige order-to-cash-process bij het implementeren van een nieuw ERP-pakket.

Zijn kennis over strategie en organisatie zet hij nu in als vennoot bij House of Financial Partners, waarbij hij in met het merk Grow Partners start-ups en scale-ups begeleidt.

Daarnaast heeft hij ook financiële planning en winst/cashforecasting geïntroduceerd als methode naar #MoreMoneyinthePocket.

www.hofp.be

Over het webinar:

In deze webinar wil Delphine vooral een wegwijs bieden in een deel van de mogelijkheden die verzekeringen bieden om een gerust gevoel te creëren door allerhande tips & tricks mee te geven.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Delphine Desmet?

 

Delphine Desmet heeft een 10-tal jaar ervaring in de sector. Verzekeringen is haar met de paplepel ingegeven in het familiebedrijf dat zij nu leidt. Wat haar het meeste aantrekt in de sector is het helpen en ondersteunen van particulieren en kmo’s om hun risico’s te definiëren en te verzekeren.

www.johandesmet.be

 

Webinars in december

Over het webinar:

Er zijn eigenlijk maar een handvol van de 100+ boeken en opleidingen in de voorbije 3 jaar die écht een impact hebben nagelaten op zijn leven. De Bullet Journal Method prijkt helemaal bovenaan de lijst.

Deze methode is niet zomaar een productiviteitstool, maar zoveel meer: het dwingt je om heel bewust om te gaan met de beperkte tijd die we allemaal hebben in onze dag, en laat je toe om op elk moment met een leeg hoofd en volle concentratie aan jouw taak te beginnen. In dit webinar krijg je van Nicolas een sterke basis mee waarmee je meteen aan de slag kan.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Nicolas De Coster?

Nicolas De Coster is medeoprichter van Rubicon. Bijzonder gepassioneerd door optimale zelfontwikkeling, heeft hij elk boek en elke resource over dit topic in handen gehad en uitgetest. Mede daarom heeft hij Rubicon opgericht, waar hij ondernemers helpt om persoonlijke groei en zelfreflectie een échte kans te geven in hun druk leven.

www.rubicon.be

Over het webinar:

In haar webinar over personal branding zal Phebe je vertellen hoe personal branding jou kan helpen om de klanten en projecten aan te trekken die je energie geven. Een tipje van de sluier: door jezelf te dúrven zijn en je sterktes uit te spelen, kan je succesvol (ongeacht hoe jij succes definieert) zijn. Ze zoomt in op de basics van personal branding en probeert het ruime concept concreet uit te leggen. Vervolgens zal ze tips geven over hoe je jezelf duidelijker kan profileren, online en offline, en inspirerende voorbeelden geven. Na het webinar kan je zelf aan de slag met de basisprincipes van personal branding. Dit webinar is zowel voor ondernemers als freelancers én gedreven werknemers interessant.

INSCHRIJVEN

 

Wie is Phebe D'hondt?

Phebe D’hondt heeft een achtergrond in copywriting en online marketing, en is de oprichter van Overondernemers.be. Ze specialiseerde zich in personal branding, omdat ze ervan overtuigd is dat mensen zaken doen met mensen en dat we als ondernemer vaak nog te weinig ‘mens’ durven zijn. Phebe helpt ondernemers om hun essentie onder woorden te brengen en die consistent en helder (online en offline) naar buiten te brengen op een authentieke manier.

www.phebedhondt.be

Over het webinar:

Elke zoomt in op het belang van welzijn in een organisatie en geeft je een sneak peak in de 6 pijlers van het ‘Wellbeing Wheel’, een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die gebruikt wordt als basis bij het opzetten van een welzijnsbeleid. Iedere pijler wordt kort toegelicht én gelinkt aan een concrete tip!

INSCHRIJVEN

 

Wie is Elke Haemelynck?

Vanuit haar HR freelance ervaring richtte Elke in 2019 Happy Humans op. Als Strategische Wellbeing Partner zetten ze in op ‘welzijn’ in de brede zin van het woord. Door een community te bouwen van Happy Humans companies en opleiding te geven aan HR professionals willen ze inzetten op het verhogen van motivatie en betrokkenheid bij medewerkers, leidinggevenden én zaakvoerder van KMO’s.

www.happyhumans.be