Ontdek alle netwerkevenementen tijdens de zomer en het najaar!

ONTDEKKEN
Marketing
 • 17 march
 • 2020
 • 3 minuten om te lezen
 • Lynn Mikolajczak

Zakelijke kledij voor netwerkevenementen


Auteur: Lynn Mikolajckzak, expert in zakelijke kledij (www.lynnmikolajczak.be)

Een netwerkevenement is vaak een moment van veel eerste indrukken. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kledij jou persoonlijkheid op een goede manier uitdraagt. Stel jezelf de vraag: hoe wil je dat anderen je zien en benaderen? Je outfit moet een weerspiegeling zijn van je beroep, waarden en personal brand. Het maakt netwerken veel eenvoudiger omdat je op die manier de juiste mensen aantrekt om mee te connecteren.

 

Ik geef je graag drie tips om de juiste kledij te kiezen voor een netwerkevenement.

 

 

Tip 1: ga na wat voor netwerkevent het is

 

Wat zijn de omstandigheden, bedoeling en sfeer van het netwerkevenement. Er zijn namelijk heel wat variaties in formaliteit mogelijk. Stem je outfit af op hoe formeel of informeel het evenement is. Een event waar voornamelijk creatieve ondernemers of freelancers aanwezig zijn, vraagt om een eerder informele kledingkeuze. Een netwerkevenement van professionals uit bijvoorbeeld de financiële, juridische of vastgoedsector, vraagt om een (semi-)zakelijke, formele outfit.

 

Ook de locatie en het doel van het evenement spelen een grote rol. Er is namelijk een verschil tussen een afterwork drink in een zomerbar en een netwerkgelegenheid in een businesscenter met keynote speakers. Doe dus wat opzoekingswerk voor je beslist wat je gaat dragen. Zorg dat je weet waar het event plaatsvindt, wat voor mensen er zullen zijn en wat het programma is van die avond.

 

 

Tip 2: speel op veilig en kies voor een blazer

Ben je niet zeker van de sfeer van het netwerkevent, stel dan een outfit samen met een blazer. Een balzer heeft de kracht om elke outfit te transformeren in een zakelijke, professionele stijl, zowel in een formeel als informeel kader. Draag je blazer voor een informeel evenement op een mooie jeans en t-shirt, blouse of hemd. Bij een formele dresscode draag je de blazer in combinatie met een bijpassende kostuumbroek of een andere geklede broek. Zelfs al verschijn je met blazer en jeans op een formeler evenement, je zal nog steeds zakelijk en professioneel overkomen.

 

Tip 3: zorg ervoor dat je je comfortabel voelt

Wanneer je comfortabel in je kledij zit, zal je je zelfverzekerder voelen en zal het netwerken vanzelf gaan. Tijdens een netwerkevent wil je immers contact maken met anderen, en dat gaat vlotter als jij je goed in je vel voelt. Je wil er natuurlijk ook goed uitzien, maar dit mag nooit ten koste gaan van je comfort en zelfvertrouwen. Het is heel belangrijk om een goede balans te vinden tussen een professioneel voorkomen en jezelf comfortabel en zelfzeker voelen. Kies dus nooit voor kledij die te strak is of niet overeenkomt met je persoonlijkheid. Zorg ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over je outfit en dat je je ten volle op het netwerken met andere professionals kunt concentreren.

Wat is jouw favoriete netwerkoutfit?

 

Geen idee wat je moet dragen op je volgende netwerkevenement? Neem contact op met Lynn Mikolajczak, zij helpt jou een outfit te kiezen die perfect past bij jou en je doelen!

 

 

Gerelateerde artikels


Marketing
 • 230
 • 2 minuten
5 tips voor een professioneel imago
Marketing
 • 306
 • 2 minuten
Spreken voor een publiek in de juiste outfit
Marketing
 • 267
 • 2 minuten
Ondernemen is ook spreken voor publiek
Marketing
 • 265
 • 2 minuten
Hoe kledij je carrière kan boosten