Overslaan en naar de inhoud gaan
Reisbijstand vs hospitalisatieverzekering

Reisbijstand vs hospitalisatieverzekering

Administratie

Auteur: Delphine Desmet van Verzekeringskantoor Johan Desmet
Deze blog verscheen eerder hier.

Reisbijstandsverzekering vs. hospitalisatieverzekering: de verschillen uitgelicht

Als ondernemer is regelmatig op pauze drukken essentieel. Begint het bij jou ook al te kriebelen om te reizen nu de lente in de lucht hangt? Dan is het goed om ook even aan je verzekeringen te denken. Want of je nu gaat skiën, op avontuur trekt of gewoon wil genieten in de zon … jezelf en je reisgezelschap goed beschermen is dé garantie op een zorgeloze vakantie. Daarom fris ik het verschil tussen een reisbijstandsverzekering en de hospitalisatieverzekering graag nog even op!

Hospitalisatieverzekering: de gekende klassieker

Een hospitalisatie in België gaat vaak gepaard met hoge medische kosten. Een hospitalisatieverzekering verzekert die kosten gelinkt aan een opname in het ziekenhuis (dagopname of langere periode). Daarnaast zijn in de meeste polissen 30 zware ziekten opgenomen waarbij de verzekering ook tussenkomt in medische kosten zonder hospitalisatie.

Ook in het buitenland kan je rekenen op je hospitalisatieverzekering, de hulp van een reisbijstandsverzekering zal echter uitgebreider zijn.

Reisbijstandsverzekering: gemoedsrust op reis

De bescherming van een reisbijstandsverzekering reikt verder dan alleen ziekenhuiskosten. Wie reist, kan in vele situaties rekenen op deze verzekering. Zo’n reisbijstandsverzekering bestaat immers uit twee luiken:

  1. Annulatie
    Word je ziek vlak vóór de reis? Of komt een naaste te overlijden? Dan kun je rekenen op de annulatieverzekering die tussenkomt als jij niet kunt vertrekken door diverse omstandigheden.
  2. Bijstand
    Het bijstandsluik regelt alles als er tijdens je vakantie iets gebeurt. Medische kosten zijn hierbij het meest gekend, maar ook bijvoorbeeld bij natuurrampen, het verlies van identiteitsdocumenten of bagage is deze verzekering er voor je. Zelfs wanneer je terug moet keren door zware schade aan je woning, kan je rekenen op de bijstand om je veilig terug naar België te brengen.

Beland je op reis in het ziekenhuis?

Heb je alleen een hospitalisatieverzekering, dan kan je een beroep doen op de wereldwijde bijstand van je verzekering. Die dekt de medische kosten in het ziekenhuis en alles wat nodig is om jou te verzorgen. Een repatriëring zal enkel gebeuren als dat medisch noodzakelijk is. Dat houdt ook in dat, wanneer je ter plaatse in het ziekhuis moet blijven, de verblijfskosten van wie bij je blijft niet altijd betaald zullen worden. Bij een reisbijstandsverzekering reikt de hulp veel verder. Deze verzekering komt immers tussen bij allerlei medische kosten, ook zonder ziekenhuisopname, en stuurt een dokter ter plaatse als dat nodig blijkt.

Daarbij kan je ook rekenen op een tussenkomst bij kosten die gelinkt zijn aan de medische situatie. Denk o.a. aan repatriëringskosten, kosten voor een vervroegde terugkeer bij ziekenhuisopname of overlijden van een verwant in België, opzoekings- en reddingskosten, terugbetaling van de niet-genoten vakantiedagen ten gevolge van een verzekerde gebeurtenis, … Kortom, deze verzekering is je ideale reisbuddy!

Ga je binnenkort op reis? Ik adviseer je graag over de geschikte verzekeringen voor je trip! Ook voor andere verzekeringen voor particulieren en ondernemers kan je bij mij terecht.

Gerelateerde artikels

Meer tijd voor je core business
Administratie
- Stephanie Van Boxclaer
Hoe creëer je meer tijd voor je core business?
Webinar - Wegwijs in de verzekeringswereld
Administratie
- Delphine Desmet
Webinar - Wegwijs in de verzekeringswereld
4 tips voor een ijzersterke administratie
Administratie
- Stefanie De Neve
4 tips voor een ijzersterke administratie

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden