Overslaan en naar de inhoud gaan
Els Niemegeerts ondernemersverhaal

"Ondernemen is voor mij echt thuiskomen"

Inspirerend

Ondernemer: Els Niemegeerts, high performance coach

Els Niemegeerts coacht ondernemers die persoonlijk willen groeien, beter willen presteren en excelleren. Haar persoonlijke uitdagingen, een ernstige ziekte jaren geleden, dwongen haar om zelf efficiënter te zijn en het beste uit zichzelf te halen. Die ervaring en opgedane kennis neemt ze nu mee naar haar cliënten. Luister of lees even mee …

Bekijk de video, beluister de podcast - of lees het artikel onder de video.

Welkom bij Overondernemers.be, Els! Deel je even je verhaal met ons?

Voor ik high performance coach werd, werkte ik 20 jaar in internationale technologiebedrijven en een kleiner bedrijf gespecialiseerd in e-learning op maat. Na al die tijd voelde ik: dit is het toch niet. Het gaf mij niet de voldoening waar ik naar op zoek was. Dus vroeg ik me af: wat drijf mij eigenlijk? Ik hou van excelleren, de beste willen zijn, mezelf overtreffen, persoonlijk groeien, organiseren, efficiëntie …

Als kind was ik nochtans altijd een chaoot. Toen ik in 2004 ernstig ziek werd en mijn immuunsysteem op hol sloeg, had ik geen energie. Nul. Ik kon amper anderhalf uur per dag iets doen, voor de rest moest ik vooral rusten en slapen. Met een baby van zes maanden oud was dat geen evidentie. Ik heb in die periode een obsessie ontwikkeld voor zoveel mogelijk resultaat behalen in zo weinig mogelijk tijd. Mezelf leren managen, ontdekken wat mij energie gaf … Het heeft uiteindelijk zeven jaar geduurd voor ik hersteld was, maar het heeft me wel tot een extreem georganiseerd persoon gemaakt. En dat zet ik nu in in mijn coaching.

Heftig … Bedankt om dit verhaal te delen. Je coacht dus op performantie en excelleren. Was dit voor je ziek werd ook al zo belangrijk voor jou?

Ja, ik heb altijd de drive gehad om het beste van mezelf te geven. Daarom werk ik ook zo graag met ondernemers. Die zijn allemaal intrinsiek gemotiveerd om iets op de wereld te zetten, impact te maken. Ondernemers zijn creatieve wezens, waardoor acties en gedachten alle kanten op kunnen schieten. Daar verlies je veel energie mee. Ik hou ervan hier structuur en efficiëntie in te brengen.

Mijn klanten zijn ondernemers uit diverse sectoren die al een aantal jaar bezig zijn en die gedreven zijn om niet alleen met hun bedrijf vooruit te gaan, maar ook persoonlijk te groeien. Ze streven naar een leven dat in balans is en willen excelleren op alle vlakken. Hun grootste uitdaging is om die balans op een zo efficiënt mogelijke manier te vinden.

Hoe ervaar jij de wereld van de ‘vele coaches’? Heb je daar schrik voor?

Nee, er zijn inderdaad veel coaches, maar als je geen resultaten boekt, blijf je niet bestaan. Bang ben ik dus niet, want er is echt wel veel nood aan coaching. Enerzijds wordt de maatschappij steeds veeleisender, anderzijds hebben mensen van mijn generatie nooit geleerd om met zichzelf om te gaan. Er is dus nog heel wat groeipotentieel, op alle vlakken. Ik geloof ook dat je op elk moment in je leven een ander type coach kan gebruiken, dus er is werk genoeg. Het enige wat telt als coach, zijn de resultaten die je met je klanten boekt.

Hoe heb je jouw stap naar het ondernemerschap ervaren?

Ik ben opgestart in 2020, en ja, dat was best uitdagend. Als werknemer hoef je immers niet naar buiten te komen en je diensten verkopen, je kan je steeds verbergen achter de identiteit van het bedrijf waar je voor werkt. Me positioneren, zichtbaar zijn en sales waren en zijn dan ook mijn grootste uitdagingen. Dat gezegd zijn, was ondernemen voor mij als ondernemende medewerker echt als thuiskomen.

Wat vind jij het leukste aan ondernemen?

Dat je je creativiteit de vrije loop kan laten en dat je heel snel kan schakelen, beslissen, vernieuwen. Als ondernemer kan je gemakkelijk je eigen ritme volgen en ben je als enige verantwoordelijk voor wat je realiseert. Die vrijheid vind ik dus het leukste.

Wat heb je de voorbije 2 jaar over jezelf geleerd?

Veel! Ik ben mezelf echt tegen gekomen. Zeker die zichtbaarheid vond ik afschuwelijk in het begin. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel belang zou hechten aan wat mensen van mij vonden. Het proces om dit los te laten heeft mij dan ook heel veel geleerd over mijzelf.

Wat sprak jou aan in Overondernemers.be?

Ik vertrouw heel erg op mijn gevoel. De events die ik eerder al bijwoonde brachten me in contact met mensen door wie ik me graag laat omringen. Mijn keuze was snel gemaakt. Overondernemers.be is voor mij een plek waar ik mensen met de juiste energie en drive ontmoet.

Gerelateerde artikels

Reno De Roeck ledenvideo
Inspirerend
- Reno De Roeck
"Kleine habits kunnen een wereld van verschil maken"
Francis
Inspirerend
- Francis De Bruyne
“Breng altijd je cashflow in kaart”
Goran Vanneste Studio Smaak
Inspirerend
- Goran Vanneste
"Kom genoeg buiten en blijf je netwerk uitbreiden"

Nieuwsbrief: mis geen enkele update over events en leden