Ontdek de nieuwe klankbordsessies voor ondernemers i.s.m. Team Rubicon

Lees meer
Mindset
 • 26 march
 • 2019
 • 2 minuten om te lezen
 • Phebe D'hondt

Ondernemen is elke dag groeien


Auteur: Phebe D'hondt (25) van Overondernemers.be en www.phebedhondt.be

 

Elke ondernemer moet zijn weg zoeken en vinden. Dat geldt zowel voor beginnende als meer ervaren ondernemers. Want bij elke nieuwe beslissing verander je van koers en moet je bijsturen. Fouten maken hoort daar gewoon bij.
 
Toen ik begon met Overondernemers.be zag ik het eerder als een hobby dan iets waarmee ik geld zou kunnen verdienen. Ik ben dan ook voorzichtig begonnen. Ik had een vaste job, nog steeds, dus ik heb niet de druk om er meteen van te kunnen leven. Maar het idee sloeg aan, waardoor mijn zin in meer het overnam van mijn angst om het ‘echt’ te maken door er een echt bedrijf voor op te richten. Een maand na de lancering van de website vroeg ik dan ook online mijn ondernemingsnummer aan. Ik was vertrokken.
 
Elke dag denk ik na over hoe ik het platform kan doen groeien. En daarmee groeien ook mijn ambities. Dit is meer dan een hobbyproject. Ik heb het geluk dat ik omringd ben door ervaren ondernemers die mijn klankbord willen zijn. Ik toets elk idee met hen af, en finaliseer het op basis van hun input. Eerder schreef ik al dat ik elke dag een beetje schrik heb, en dat is nog altijd zo. Ik denk niet dat dat ooit weggaat. Maar hoe meer je probeert en hoe vaker het goed afloopt, hoe meer je dingen durft doen waar je aanvankelijk een beetje bang voor bent. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?
 
Ik heb het geluk dat ik geen investeringen heb moeten doen voor dit project en dat er weinig mis kan lopen. Het ergste dat mij kan overkomen, is dat ik mijn geloofwaardigheid en authenticiteit verlies. Die kans is er en daar ben ik mij erg bewust van. Bij elke opportuniteit die ik krijg, denk ik dan ook na of die past bij mijn persoonlijke waarden. Ik zeg niet blindelings overal ‘ja’ op, ook al zou ik er geld mee kunnen verdienen. Zoals ik al zei, heb ik op dit moment nog het geluk dat ik kan experimenteren en dat ik er nog niet van moet kunnen leven. Al is dat natuurlijk wel het doel. Waar ik wel altijd ‘ja’ op zeg, zijn de kansen om met mensen te praten en te luisteren naar hun voorstel of vraag. Daar leer je veel uit en hun ideeën inspireren mij vaak om zelf nieuwe dingen uit te werken.
 
Mijn ambitie met Overondernemers.be? Ik vind het heel moeilijk om te zeggen waar ik precies naartoe wil, want elke dag stuur ik mijn plannen bij doordat ik nieuwe invalshoeken ontdek en me laat inspireren door andere ondernemers. Maar het staat vast dat ik hoop dat Overondernemers.be een gevestigde waarde wordt, een platform voor de mens achter het bedrijf. Ik wil andere ondernemers inspireren en mensen samenbrengen. Door verhalen te schrijven, evenementen te organiseren en workshops te geven. Er staat dus nog veel op til, maar ik wil niets overhaast doen. Hoewel het naar mijn gevoel vooruit moet gaan, groei ik liever duurzaam. Als copywriter, als ondernemer en vooral als mens.

 

 

Gerelateerde artikels


Mindset
 • 264
 • 5 minuten
5 tips om je winterdip te overwinnen
Mindset
 • 347
 • 2 minuten
4 tips voor een rustgevende en inspirerende werkplek
Mindset
 • 214
 • 2 minuten
Hou vast aan waar je voor staat
Mindset
 • 224
 • 3 minuten
Welzijnsbeleid in je bedrijf? Vergeet het!