Ontdek alle netwerkevenementen in 2021!

ONTDEKKEN
Netwerken
 • 15 march
 • 2020
 • 3 minuten om te lezen
 • Phebe D'hondt

Netwalking, wandelen en netwerken tegelijk


Auteur: Phebe D'hondt, oprichter van Overondernemers.be en personal branding partner

Je zag het misschien al voorbijkomen, maar Overondernemers.be organiseert vanaf maart Netwalks, een concept van Connexi. Waarom? Omdat de beste gesprekken ontstaan in de natuur, volgens mij althans. En stiekem ook omdat ik nog wat meer wil bewegen en meer van de buitenlucht wil genieten.

 

Ik wil meer wandelen

Ik volg Connexi al een tijdje en ben grote fan voor hun initiatieven. Wanneer de tijd voor mij rijp is, is de inspirerende Meet-in het eerste op mijn verlanglijstje! Ook de Netwalks vind ik al lange tijd een boeiend concept, alleen werkte ik toen nog fulltime en was de regio (Destelbergen) voor mij ook niet ideaal.

Sinds januari ben ik overgestapt naar 4/5e bij Accolade en heb ik dus één dag per week extra tijd om aan Overondernemers.be te werken. Doordat ik mezelf ook had voorgenomen om dit jaar wat meer te wandelen, leek me dit het ideale moment om zelf ook Netwalks te organiseren in mijn eigen regio. Ik contacteerde Bert van Connexi en vroeg hem of het mocht. Ondertussen organiseert collega-ondernemer Charlotte Cools ook Netwalks in Herentals. En zo geschiedde!

 

Wat als er niemand komt?

Hoewel mijn netwerk aanzienlijk is gegroeid sinds de start van Overondernemers.be, wist ik niet of veel mensen uit mijn netwerk op het initiatief zouden reageren. Wat als er niemand komt, vroeg ik mezelf af toen ik de Netwalks op mijn website plaatste. Ah, dan wandel ik toch lekker alleen en luister ik podcasts!

Tegen mijn verwachtingen in, schreven in amper twee weken tijd maar liefst tien mensen in voor de eerste Netwalk op 25 maart. Ik blij, natuurlijk! De podcasts zullen dus toch voor in de auto zijn.

 

Het concept

De Netwalks van Overondernemers.be zullen plaatsvinden in Provinciaal Domein De Gavers in Harelbeke. Elke Netwalker kan kiezen om één of twee rondjes mee te wandelen, van telkens een vijftal kilometer. Na één ronde passeren we terug aan de parking, dus dan vertrekken kan als je dat wil. Ik zal enkele inspirerende vragen voorbereiden en elk kwartier wandel je naast een andere collega-ondernemer. Jullie kiezen zelf op welke vragen jullie dieper in willen gaan, of dat jullie liever gewoon spontaan even spreken over jullie business. Boeiende gesprekken gegarandeerd…

 

Lap, corona…

Het coronavirus legt de bedrijfswereld geen windeieren, integendeel. Een LinkedIn-training die ik eind maart zou geven voor Accolade moet ik noodgedwongen annuleren en hoewel de Netwalks in openlucht plaatsvinden en in kleine groep, kan ik ook maar beter mijn verantwoordelijkheid opnemen.

Ik mailde de tien deelnemers om te zeggen dat het wel nog doorgaat op 25 maart, maar dat ik de inschrijvingen heb afgesloten en dat ik er alle begrip voor heb als ze liever niet komen. Ik zal er in elk geval zijn, en we zullen geen handjes geven of te dicht bij elkaar wandelen.

Hopelijk gaat het leven weer zijn normale gang tegen eind april, wanneer de tweede Netwalk én het netwerkevent over sales in Roeselare plaats zullen vinden. Ik ben benieuwd…

 

Wil jij graag mee wandelen en netwerken? Bekijk hier dan alle evenementen en data.

Gerelateerde artikels


Netwerken
 • 312
 • 3 minuten
Netwerken is een klankbord creëren
Netwerken
 • 499
 • 3 minuten
Mijn 3 gouden netwerkregels
Netwerken
 • 509
 • 3 minuten
Netwerken is niets voor mij
Netwerken
 • 257
 • 3 minuten
Netwerken volgens het BOER-principe