Ontdek alle netwerkevenementen tijdens de zomer en het najaar!

ONTDEKKEN
Time management
 • 14 march
 • 2019
 • 4 minuten om te lezen
 • Lesley Hoste

Een dag uit het leven van Lesley Hoste


Auteur: Lesley Hoste van Lesley Hoste Photography

Lesley Hoste is mode- en lifestylefotografe en ambieert een buitenlandse carrière. Ondertussen werkte ze al samen met klanten zoals Seven jeans en E5 mode. Dit zijn de stappen die ze zet om elke dag wat dichter bij haar doel te komen, zo ook op 22 februari. Lesley neemt ons mee behind the scenes.

 
5.10 uur: BNI Ghent Shake
 
Rise and shine! Ik maak me klaar voor de wekelijkse meeting in Gent. Ik neem nog snel een douche terwijl ik mijn pitch en zoekvraag herhaal, trek mijn outfit aan en ben helemaal klaar voor vandaag. Met een kop koffie in de hand en een vrolijk deuntje op de achtergrond vertrek ik richting Gent. Happy me!
 
 
6.30 uur: ontbijt met gelijkgestemde ondernemers
 
Europahotel is mijn vaste bestemming op vrijdagochtend! Ik ontbijt samen met mijn collega-ondernemers en om 7 uur start onze wekelijkse meeting. Deze vergadering is bedoeld om elkaar verder te helpen door ons netwerk van klanten, leveranciers, vrienden, kennissen en familie voor elkaar open te stellen en zo meer business voor elkaar te genereren. Geven loont!
 
 
8.30 uur: bezoekers zijn van harte welkom bij BNI
 
Onze bezoekers, onder wie deze week een visagiste, krijgen mijn laatste aandacht van de meeting. Ik praat nog even na met hen over hun bevindingen en pols bij de visagiste of er eventueel een toekomstige samenwerking inzit. Een leuke babbel met wederzijdse interesse rond ik een kwartiertje later af, want er staat een belangrijke shoot op de planning! Ik moet ervandoor.

 
9.30 uur: de laatste puntjes op de i
 
Wanneer mensen naar mijn studio komen, moeten ze zich thuis voelen. Een comfortabele en ongedwongen sfeer laat de klant toe om volledig zichzelf te zijn. Zo verkrijg je heel mooie resultaten. Niets beters dan starten met een kop koffie, dus! Gelukkig heb ik gisteren al wat voorsprong genomen en moet ik enkel nog mijn pc en tethering aansluiten. De lichten zijn al getest en zijn in de juiste positie geplaatst.
 
De shoot vandaag gaat door in aanwezigheid van de klant zelf, een kledingmerk, en het communicatiebureau. De mensen van het communicatiebureau komen als eerste aan. Het is een bureau waar ik een zeer nauwe samenwerking mee heb en onze visie is sterk gelijklopend. Even snel het moodboard overlopen zorgt ervoor dat we bij aankomst van de klant meteen kunnen starten.
 
 
10 uur: Let's shoot!
 
De klant, een bekend kledingmerk, komt aan in mijn studio. Enkele details overlopen, de modellen een laatste laagje poeder geven en we kunnen 20 minuten later al starten met het echte werk: shooten!
 
Het is aangenaam werken wanneer er een ongedwongen sfeer hangt en alles kan en mag. Mogen freestylen als fotografe is heerlijk en deze klant gaf me daar de ruimte voor. Super!
 
Een ervaren model (die van Coca-Cola Light dan nog wel!), een goed moodboard en de nodige ervaring van mijn samengestelde crew zorgen voor een vlot verloop van de shoot. De klant kijkt goedkeurend mee op het scherm van de computer en kan snel ingrijpen als er iets niet helemaal goed zit.
 
 
12 uur: niets boven een ontspannende lunch
 
Tijdens een shoot zijn er een aantal momenten voorzien om even los te komen van de job. Lunchen is daar één van. Het geeft ons de gelegenheid elkaar wat beter te leren kennen op privégebied, een band die vaak onderschat wordt. Een goede relatie met de klant is immers superbelangrijk voor een goed resultaat.
 
 
12.30 uur: tijd om het kindermodel erbij te halen
 
Ons tweede model van vandaag komt erbij: een vijfjarig talent dat deze namiddag niet meer naar school hoeft. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. De klik met Tuur (Mister Coca-Cola) is er meteen en dat spat van de beelden af. Veelbelovend!
 
 
14.30 uur: en dat is nog niet alles!
 
Creativiteit kent geen grenzen en daarom doen we er nog 2 modellen bij. Een gezellige bende die we zowel afzonderlijk als allemaal samen in beeld brengen.
 
Ook detailopnames van accessoires zijn essentieel. Die nemen we zonder model, maar ook dergelijke beelden vragen om de nodige precisie en creativiteit. De verschillende foto’s zijn bestemd voor sociale media en dat betekent dat alles in één oogopslag duidelijk moet zijn en dat de aandacht onmiddellijk getrokken moet worden. Die actie wordt vaak onderschat, maar kan echt het verschil maken! Kies de juiste kadrering voor elk kanaal.
 
 
18.30 uur: we hebben een glaasje verdiend
 
Een goed resultaat mag en moet gevierd worden. Samen met de crew drinken we nog een glaasje om deze geslaagde sessie af te ronden. Een goede afsluiter is immers even belangrijk als een goede start.
 
 
21 uur: relax…
 
Na een goed gevulde dag kruip ik nog snel even voor mijn computer. Een dringende mail wordt beantwoord zodat mijn klant weet dat ik zijn mail zag en deze snel zal opvolgen.
Ik installeer me met wat lekkers in de zetel en kies op Netflix één van mijn favoriete series uit. Het weekend kan beginnen!
 
 

Gerelateerde artikels


Time management
 • 150
 • 3 minuten
5 tips voor efficiënter time management
Time management
 • 225
 • 5 minuten
Een dag uit het leven van Gwenny Verhoye (Inner motion)
Time management
 • 749
 • 4 minuten
Een dag uit het leven van Yasmin Vantuykom (Efluenz)
Time management
 • 852
 • 5 minuten
Een dag uit het leven van Jonathan goderis (Keypoint)