Ontdek alle netwerkevenementen tijdens de zomer en het najaar!

ONTDEKKEN
Mindset
 • 07 january
 • 2019
 • 3 minuten om te lezen
 • Gwenny Verhoye

Durf in het diepe te duiken


Auteur: Gwenny Verhoye van Inner Balance

 

"Im realistic, I expect miracles." (Wayne Dyer)

 

Toen stond ik daar. Vijventwintig jaar oud. In het diepe gedoken, met oneindig veel bruisende energie en creativiteit die zaten te ‘duwen’ om naar buiten te mogen komen.

Mijn geprogrammeerde toekomst had ik vaarwel gezegd, alsook de carrière waarin ik volgens mijn omgeving moeiteloos had kunnen blijven hangen tot het einde van mijn dagen. Voor mij was het helder, maar het zou een avontuurlijke tocht worden doorheen het woud van ‘limiting beliefs’ en tegenwerpingen van anderen.
 
Het hoeft niet voor iedereen zo drastisch te gaan als bij mij, maar hoe doe je dat? Hoe duik je in het diepe, het onwetende? Hoe blijf je trouw aan jezelf en aan wat jij wil doen in deze wereld? Hoe luister je naar wat zo sterk aanwezig is vanbinnen en hoe geef je het eenvoudig vorm?
 
Het antwoord is eenvoudig: neem een beslissing en kom in actie.
 

 

1. Beslis wat je wil

Bepaal heel helder wat je écht wilt. Los van wat je denkt dat mogelijk is. Wat wil je op vlak van relaties, sociaal leven, werk, gezin, gezondheid? Maak een plan.

 

2. Zet kleine stappen

Laserfocus op wat je nú, vandaag, kunt doen om dichter bij je doelen te komen. Kleine stappen ondernemen is beter dan blijven zitten. Zet elke dag drie stappen of meer.

 

3. Het is jouw leven

Andere mensen zullen jouw visie en doelstellingen misschien niet begrijpen. En dan? Het is jóúw realiteit. Jij zit aan het stuur van je leven, niemand anders. Meningen zijn geen feiten.

 

4. Het is nooit te laat

Beginnen kan op elk moment. Je bent nooit te oud en het is nooit te laat. Begin nu. Elk moment is het goede moment om een nieuw hoofdstuk te starten in je leven.

 

5. Er zijn geen grenzen

Grenzen zijn een illusie. Het leven is grenzeloos, dus haal je voet van die zogezegde ‘rem’ en ga ervoor.

 

6. Tijd is waardevol

Tijd is het meest waardevolle geschenk in dit leven. Tijd die je aan iets hebt besteed, krijg je achteraf niet meer terug. Hoe gebruik jij de tijd die jou is gegeven maximaal? Met welke mensen en activiteiten wil jij je tijd vullen? Wat vervult jou?

 

7. Besteed enkel energie aan wat je echt nodig hebt

Vul je hoofd en gedachten alleen met wat je echt nodig hebt. Train je mind en mindset. 95% van onze gedachten zijn onbewust. Wist je dat een menselijk brein zowat 65.000 gedachten per dag verwerkt? Door aan de slag te gaan met onze gedachten en wat zich in ons onderbewuste afspeelt, krijgen we meer controle en inzicht. Die zorgen op hun beurt dan weer voor meer helderheid en balans.

 

 
En zo zijn er nog heel wat tips, bedenkingen en praktische toepassingen waarmee we deze lijst zouden kunnen aanvullen om succesvol de diepte in te duiken en weer helder te zien. Of die duik in het diepe dan steeds van een leien dakje loopt? Hell no! Ook ik loop dagelijks tegen uitdagingen aan en schakel hulplijnen in waar nodig. Het is jouw traject, maar je hoeft het helemaal niet alleen te doen.
 
 
Gwenny Verhoye is coach en helpt mensen krachtiger én luchtiger in het leven te staan. Naast bovenstaande tips krijg je tijdens een traject bij Inner Balance van Gwenny nog veel meer praktische tips en tools aangereikt om te groeien als mens en helder terug op pad te gaan. Deel deze blog met iemand voor wie dit waardevol kan zijn of ga er zelf mee aan de slag. Neem gerust contact op met Gwenny om jouw verhaal met haar te delen en laat haar weten wat deze inzichten voor jou hebben betekend.
 
 

Gerelateerde artikels


Mindset
 • 268
 • 5 minuten
5 tips om je winterdip te overwinnen
Mindset
 • 278
 • 2 minuten
Doen en niet overdenken
Mindset
 • 222
 • 2 minuten
Hou vast aan waar je voor staat
Mindset
 • 252
 • 3 minuten
Ondernemen is anders leren denken